начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!

Мнениеот vasilevsan » 04 Апр 2008, 12:48

ИМАМ ЛИ ПРАВО!!! Аз съм внучка и наследник,но на какво?Нещата стоят в такъв ред.Баща ми почина, той има брат не женен който живееше с една приятелка.Изминаха години,АЗ съм семейна,не живея при тях още от дете,понеже баща ми и майка ми са разведени,дядо -на бащами баща никога не е показал обич към мен и майка ми.Дори не присъстваха на най-щастливият ми ден ,моята сватба. Много рядко сме се виждали.НО,КАКВО СЕ СЛУЧИ!!! Почина баба ми, след година чичо ми/ на баща ми брат/,и дядо остана почти сам.Предложихме му да се грижи за него,той ни отхвърли и каза че за него ще се грижи на чичо ми приятелката му.След година почина и дядо,в болницата не е искал да ме види-така каза на чичо ми приятелката.ТЯ КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е ПРЕПИСАЛ НА НЕЯ,понеже ние не сме се грижили за него.ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НЯКАКВО НАСЛЕДСТВО
vasilevsan
Нов потребител

Re: ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!

Мнениеот ianeva » 04 Апр 2008, 13:00

vasilevsan написа:ИМАМ ЛИ ПРАВО!!! Аз съм внучка и наследник,но на какво?Нещата стоят в такъв ред.Баща ми почина, той има брат не женен който живееше с една приятелка.Изминаха години,АЗ съм семейна,не живея при тях още от дете,понеже баща ми и майка ми са разведени,дядо -на бащами баща никога не е показал обич към мен и майка ми.Дори не присъстваха на най-щастливият ми ден ,моята сватба. Много рядко сме се виждали.НО,КАКВО СЕ СЛУЧИ!!! Почина баба ми, след година чичо ми/ на баща ми брат/,и дядо остана почти сам.Предложихме му да се грижи за него,той ни отхвърли и каза че за него ще се грижи на чичо ми приятелката му.След година почина и дядо,в болницата не е искал да ме види-така каза на чичо ми приятелката.ТЯ КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е ПРЕПИСАЛ НА НЕЯ,понеже ние не сме се грижили за него.ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НЯКАКВО НАСЛЕДСТВО

Госпожо, имам доброто желание да Ви насоча, но всичко написано, за мен, е пълна каша. Ако успеете да напишете кой кога /като точни години/ е починал и изчистите написаното от емоции, може би ще успеем да Ви дадем някакъв съвет.
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот hr.stoyanoff » 04 Апр 2008, 13:03

имате право на запазена част от наследството, с която не могат да ви лишат. направете справка в агенцията по вписванията, за да разберете какво е станало. после ще разберете как да продължите

успех :)
hr.stoyanoff
Младши потребител

Мнениеот vasilevsan » 04 Апр 2008, 13:27

БЛАГОДАРЯ!!!
vasilevsan
Нов потребител

Мнениеот vasilevsan » 04 Апр 2008, 13:30

къде се намира службата по вписваний![
vasilevsan
Нов потребител

Мнениеот hr.stoyanoff » 04 Апр 2008, 13:43

:lol: :lol: :lol:

е има и интернет търсачки за това
hr.stoyanoff
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 04 Апр 2008, 13:55

Намира се в същото населено място, където се намира и районния съд , в чийто съдебен район е живял дядо Ви. Някъде е в сградата на съда, а някъде в друга сграда. Питайте в съда .
sunrise
Активен потребител

Мнениеот rts » 04 Апр 2008, 16:42

commander написа:И нещо допълнително ...
Ако дядо Ви е продал всичко на приятелката на чичо Ви , нямате никакви шансове !...

Може и да не е така, Командер - ако дядото и бабата са имали съпружеска общност и ако бащата на питащата е починал преди майка си, след смъртта на бабата (майката на бащата на питащата), питащата наследява дял от 1/2 от съпружеската общност на бабата и дядото, както и дял от личното имущество на бабата.
rts
Активен потребител

Re: ИМАМ ЛИ ПРАВО НА ДЯЛ-НАСЛЕДСТВО!

Мнениеот donna » 05 Апр 2008, 09:25

vasilevsan написа:ИМАМ ЛИ ПРАВО!!! Аз съм внучка и наследник,но на какво?Нещата стоят в такъв ред.Баща ми почина, той има брат не женен който живееше с една приятелка.Изминаха години,АЗ съм семейна,не живея при тях още от дете,понеже баща ми и майка ми са разведени,дядо -на бащами баща никога не е показал обич към мен и майка ми.Дори не присъстваха на най-щастливият ми ден ,моята сватба. Много рядко сме се виждали.НО,КАКВО СЕ СЛУЧИ!!! Почина баба ми, след година чичо ми/ на баща ми брат/,и дядо остана почти сам.Предложихме му да се грижи за него,той ни отхвърли и каза че за него ще се грижи на чичо ми приятелката му.След година почина и дядо,в болницата не е искал да ме види-така каза на чичо ми приятелката.ТЯ КАЗА ЧЕ ВСИЧКО Е ПРЕПИСАЛ НА НЕЯ,понеже ние не сме се грижили за него.ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НЯКАКВО НАСЛЕДСТВО

1. Снабдявате се с удостоверение за наследници -отивате в служба вписвания при районния съд ище търсите по ЕГН на бабата и дядото . Удостоверението за наследници ви е нужно за да получите заверен препис от НА ,ако имота е на дядо ви все още инъче без такова само незаверен препис ,а ако е прехвърлен пак ще получите незаверен препис .

2- По същия начин в общинска служба "местни данъци и такси" , първо там идете за да видите кои са декларираните имоти и по лесно ще търсите в служба вписвания, виж партидата на имотите ,ако има някви прехвърляния тр. да са отразени /е не винаги някой забравят да подадат декларация с новия НА :evil: /

3. Снабдена с удостоверение за наследници отивате и в ОСЗГ/общинска служба земеделие и гори/ в града за да проверите какви ниви има дядото.

Ако има някакви прехвърлителни сделки за недвижимото , то за движимите вещи може да няма нищо и да са на наследниците.
Не зная какви сделки е сключвал дядото така ,че няма да коментирам кое как се атакува.

Може да има и завещание и там зависи кое как е завещал.

Да питам:ЧИЧО ВИ ИМА ЛИ ДЕЦА?
Късмет и пишете.
donna
Старши потребител

Мнениеот vasilevsan » 08 Апр 2008, 22:15

Извинявам се за закъснението.Отговарям-чичо ми няма деца, нито узаконен брак..НО в мен нее смъртният акт на дядо ми а в приятелката на чичо ми,а тя не ми ги дава. как да постъпя-!!!
vasilevsan
Нов потребител

Мнениеот vasilevsan » 08 Апр 2008, 22:37

БЛАГОДАРЯ, НО АЗ НЕ РАЗПОЛАГАМ С ЕГН-НА ДЯДО МИ ,а без ЕГН май нестава,или има начин....
vasilevsan
Нов потребител

Мнениеот donna » 08 Апр 2008, 23:16

vasilevsan написа:БЛАГОДАРЯ, НО АЗ НЕ РАЗПОЛАГАМ С ЕГН-НА ДЯДО МИ ,а без ЕГН май нестава,или има начин....

По ЕГН на баща ви ,ще открият ЕГН на дядо ви в служба ГРАОО ,а от там вече ще се снабдите с удостоверение за наследници и др. книжа .
След като чичо ви няма деца ,наследявате и него , с удостоверение за наследници на чичо ви ще се снабдите по същия начин, вече ще имате удостоверението за наследници на дядото и ще е по лесно :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот vasilevsan » 09 Апр 2008, 21:13

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО МИ ПОМОГНАХА!!!
vasilevsan
Нов потребител

Мнениеот vasilevsan » 10 Апр 2008, 19:43

КАКВО Е---ГРАО-- И КЪДЕ СЕ НАМИРА!
vasilevsan
Нов потребител

Мнениеот Clavdivs. » 10 Апр 2008, 19:52

Писането само с главни букви означава викане. Моля не се дерете във форума!

ГРАО означава гражданска регистрация и административно обслужване.

Тези служби се намират се на различни места в населените места /обикновено в сградите на общините/кметствата/ Проявете инициатива и си го намерете... Няма някой от форума да Ви заведе за ръчичка.

Научете се да ползвате и чичко Гугъл. Помага.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот vasilevsan » 10 Апр 2008, 20:20

Извинявам се !!!
vasilevsan
Нов потребител

Назад към Семейни казуси