начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Възможност за записване на дете с фамилията на майката

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможност за записване на дете с фамилията на майката

Мнениеот de3demona » 14 Яну 2008, 16:40

Здравейте!
Надявам се, че улучвам мястото, където да задам въпроса, чийто отговор ме интересува.
Съвсем скоро ми предстои да стана майка. С бащата на детето нямаме брак, живеем на семейни начала. Интересува ме, има ли възможност при съгласие от страна на бащата да запишем детето с фамилиите и на двама ни, или само с моята фамилия?
de3demona
Нов потребител

Мнениеот Don_Kichot » 14 Яну 2008, 16:44

Ако бащата не припознае детето - фамилията му ще бъде Вашата.
В случай, че детето е припознатож от бащата - бащиното и фамилното име ще бъдат неговите ...
Don_Kichot

Мнениеот de3demona » 14 Яну 2008, 16:48

Ех, не ми се искаше да получавам такъв отговор. Благодаря, все пак. :wink:
de3demona
Нов потребител

Мнениеот neznaiko » 16 Яну 2008, 15:59

ми тогава бащата да не припознава детето. Тогава като бащино име на детето ще бъде записано вашето собствено а като фамилно име на детето вашето фамилно - щом толкова много държите на това.
neznaiko
Потребител

Мнениеот Quicksilver » 17 Яну 2008, 16:46

neznaiko написа:ми тогава бащата да не припознава детето. Тогава като бащино име на детето ще бъде записано вашето собствено а като фамилно име на детето вашето фамилно - щом толкова много държите на това.

Към de3demona: и в акта за раждане ще бъде записан като родител само майката, бащата изобщо няма да фигурира. Юридически погледнато детето ще бъде без установен произход от бащата, т.е. с неизвестен баща.
Quicksilver
Потребител

Мнениеот de3demona » 02 Фев 2008, 19:07

Не държа до толкова, да се налага бащата да не припознава детето. Интересуваше ме, има ли друг вариант, със съгласието и на двамата родители. Както и да е. Бебо вече е роден и носи фамилията на баща си.
de3demona
Нов потребител

Мнениеот Karakochev » 03 Фев 2008, 11:01

Вариант винаги има.

Може бащата да си смени имената и така и детето ще ги смени:))))))
Karakochev
Потребител

Назад към Семейни казуси