начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Доказване на бащинство.Как?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Доказване на бащинство.Как?

Мнениеот bloodywhite » 26 Дек 2007, 20:08

Добър ден.
Бих искала да попитам нещо.Приятелят ми почина на 24.12.2007г.В момента все още е в патологията за аутопсия.
Въпросът ми е следният - как да изискам ДНК тест,кръвен материал и въобще всичко необходимо за доказване на бащинството на детето ми.Объркана съм и не знам какво да правя и кои са точните въпроси, които да задам и как да подходя към ситуацията?Има ли вероятност да ми бъде отказано, да се вземе материал от тялото му, за доказване на бащинство(по настояване на роднини и тн.) и какво да правя ако това се случи?
Ще съм много благодарна, ако адвокат или съдебен медик между вас ми помогне със съвет днес, защото утре ще му бъде направена аутопсия и роднините му ще го вземат за погребение и евентуална кремация(тъй като нямаме брак, нямам право по никакъв начин да взема решение за уреждане на погребение и тн.).Каква е цената?
Благодаря предварително
bloodywhite
Нов потребител

Re: Доказване на бащинство.Как?

Мнениеот donna » 27 Дек 2007, 18:17

bloodywhite написа:Добър ден.
Бих искала да попитам нещо.Приятелят ми почина на 24.12.2007г.В момента все още е в патологията за аутопсия.
Въпросът ми е следният - как да изискам ДНК тест,кръвен материал и въобще всичко необходимо за доказване на бащинството на детето ми.Объркана съм и не знам какво да правя и кои са точните въпроси, които да задам и как да подходя към ситуацията?Има ли вероятност да ми бъде отказано, да се вземе материал от тялото му, за доказване на бащинство(по настояване на роднини и тн.) и какво да правя ако това се случи?
Ще съм много благодарна, ако адвокат или съдебен медик между вас ми помогне със съвет днес, защото утре ще му бъде направена аутопсия и роднините му ще го вземат за погребение и евентуална кремация(тъй като нямаме брак, нямам право по никакъв начин да взема решение за уреждане на погребение и тн.).Каква е цената?
Благодаря предварително

Много съжелявам за това което ви се е случило .Явно няма време за обезпечаване на доказателствата ,но при едно евентуално дело ДНК проба за анализ може да се вземе и от родителите на приятеля ви /той носи техните гени/.
donna
Старши потребител

Мнениеот Imperator » 27 Дек 2007, 18:22

То че нявма време за даване на разрешение-няма. За това, вземи си малко коса от него в присъствието на свидетелите.После от нея ще се прави анализ...
Imperator
Потребител

Назад към Семейни казуси