начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

наследствен въпрос

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследствен въпрос

Мнениеот spaceman » 27 Ное 2007, 16:51

Положението е следното: Живея в жилището на дядо ми и баба ми. Те имат син и дъщеря /майка ми/. Баба ми почина и остави със завещание дела си на майка ми. Дядо ми също има завещание, че оставя дела си на майка ми. В този случай един ден вуйчо ми ще има своя запазена част от жилището. За мен това е основно жилище и сме хвърлили доста пари.
Жилището е и част от къща, която има още 1 етаж /собственост на вуйчо ми/, мазе, таван и двор. Нищо от тях не е делено.
Въпросът ми е - има ли как да се избегне да не плащаме на вуйчо ми частта му, когато дойде този момент?
spaceman
Младши потребител

Мнениеот lazarina_boneva » 27 Ное 2007, 17:23

Отговор на въпроса Ви, ако се разберете с него да не си я иска!

Ако не иска се консултирайте с адвокат, занесете му всички документи, защото така, както сте го написали не става ясно жив ли е още дядо Ви, обявено ли е завещанието на баба ви, чичо ви търси ли тази запазена част..., ако предпочитате да се блъскате сам: чл.13, 14, чл.28, 29, 30, от Закона за наследството, а ако чичо Ви се случи инат може и чл.42,43.
lazarina_boneva
Младши потребител

Мнениеот spaceman » 27 Ное 2007, 17:43

Благодаря за отговора!
Да, дядото е жив. А завещанието на бабата е обявено преди 4 г., когато почина.
spaceman
Младши потребител

Назад към Семейни казуси