начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство

Мнениеот zab4eto » 18 Ное 2007, 18:18

Имам въпрос относно една ситуация за която нито знам какво да правя, нито пък съм сигурна има ли смисъл. Преди две години почина баща ми; по това време аз не бях в страната и не можех да се прибера, затова сестрата на баща ми се прибра в България за да уреди погребението и всичко друго необходимо. Аз нямам нито смъртен акт на баща ми, нито свидетелство за наследници - всичко е в нея. Също така в нея са и всички останали документи за наследство от баща ми като най-вероятно са и единствените. Тя няма да ми даде документите доброволно, а аз самата не бих ги поискала - за съжаление не мога повече да поддържам контакт с нея тъй като тя не се държи нормално - сипе заплахи, причаква ме покрай дома ми, тормози мен и съпруга ми по телефона, преследва ме с колата си по улиците и ме бута, дори подаде жалба срещу мен с фалшиви обвинения. Трябваше да се изместя в друг град за да избегна повече неприятности.
Та въпросът ми беше има ли някакъв начин да получа наследството си от покойният ми баща макар че не разполагам с документите и има ли начин как да се сдобия с копия от тях? Има ли въобще смисъл да започвам да се занимавам и да търся адвокат?
zab4eto
Нов потребител

Мнениеот rama » 18 Ное 2007, 18:33

Въпросът е зададен по принцип и отговорът е: да можете да получите наследството, което Ви се полага по закон.
Действията на леля Ви са неприятни, но могат да бъдат преодолени и да постигнете целта си.
rama
Потребител

Мнениеот zab4eto » 21 Ное 2007, 06:15

Благодаря ви много. Притесняваше ме че не разполагам нито с документи, не знам точно какво, къде и колко - понеже става въпрос за земя - и нямам и идея къде да питам за разяснение. Сега поне благодарение на вас мога да помоля някай роднина да проучи по-конкретно.
zab4eto
Нов потребител

Назад към Семейни казуси