начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Пак за СИО?????

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пак за СИО?????

Мнениеот n_ikito » 29 Окт 2007, 18:02

Здравейте.
Прерових почти целият форум, но не можах да намеря отговор на въпросът ми. Утре смятам да се поровя в практиката, все пак да попитам какво мислите за имот придобит след влизане в сила на решението за прекратяване на брака, но изплащан на вноски по време на брака, на основание договор за строеж/възлагане/?
Строго погледнато имотът е придобит след развода, но съществува съвместният принос. Практиката познава точно такива случаи - имот придобит преди брака, но изплащан по време - СИО; алеатора срещу издръжка и гледане и др.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот neregistrirana » 29 Окт 2007, 18:07

Имотът, придобит преди брака, но изплащан по време на брака, не е СИО. Същото е и с имот, придобит след прекратяването на брака, макар и изплатен по време на брака.
Едно от условията за възникване на СИО е придобиване по време на брака.
Ощетеният съпруг или бивш съпруг има право да търси в пари онова, с което другият се е обогатил неоснователно.
neregistrirana
Потребител

Простете.

Мнениеот n_ikito » 29 Окт 2007, 21:52

Малко съм болен и не знам къде ми е ума. Простете за тъпото питане....отношенията са облигационни, абе .....
n_ikito
Активен потребител

Назад към Семейни казуси