начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос отностно ПТП в чужбина

Дискусии и казуси по въпросите на застрахователното право и застрахователите. Несъстоятелност на застрахователи. Договори за застраховка, права и задължения, принудително изпълнение и давност. Застраховки "Гражданска отговорност", "Живот", "Злополука".

Въпрос отностно ПТП в чужбина

Мнениеот enerdjy » 03 Дек 2020, 14:58

Здравейте.Искам да ви помоля за съвет.Преди няколко месеца в чужбина, направих ПТП във фирмата, в която работех.Счупих няколко стъкла на паркинга с колата.Фирмата каза, че имат застраховка, сканираха моите документи както и зелената карта.Въпроса ми е след като застрахователя ми им изплати обезщетение имат ли право да го търсят след това от мен.Получих също и писмо, че трябва да отида на мястото на произшествието след 2 седмици, но не знам за какво става въпрос.Какво бихте ме посъветвали ? Благодаря.

П.П - ПТП-то се случи във Франция
enerdjy
Нов потребител

Re: Въпрос отностно ПТП в чужбина

Мнениеот svegrigorov » 03 Дек 2020, 15:34

Застрахователят търси обезщетение от теб, когато лицето:
1. е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол с концентрация на алкохола в кръвта над допустимата по закон норма или под въздействието на наркотично вещество или негов аналог, или е отказал да се подложи, или виновно се е отклонил от проверка за алкохол, наркотично вещество или негов аналог;
2. не е спрял и не е взел мерки за отстраняване на възникнала по време на движение повреда или неизправност в моторното превозно средство, която застрашава безопасността на движението, и пътнотранспортното произшествие е възникнало в резултат на това.
svegrigorov
Потребител

Назад към Застрахователно дело