моля ако на някой му е известно да сподели, дали мога ли да направя справка в Патентното ведомство дали конкретно ЮЛ е подало документи за запазване правото да се изписва името на фирмата или на предлагания от нея продукт по определен начин.
и какво точно да направя.
не съм от София, така че ме затруднява този факт - мога ли да пусна такава молба по поща.
а да и още нещо : изписването на името на фирмата и на предлаган продукт в различни закони ли са уредени, че нещо не мога да се справя с тези понятия за географско означение , марка, промишлен дизайн ...
благодаря
- Дата и час: 28 Дек 2024, 00:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Патентно ведомство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Патентно ведомство
Можеш да пуснеш молба в ПВ за проверка. Молбата е на бланка. Има информация за дължимите такси и молбата в страницата на ПВ http://www.bpo.bg. Името на фирмата и продуктите са по ЗМГО. Отнасят се обаче за различните класове по Международната класификация за стоките и услугите. Можеш да искаш справка за всички класове, но мисля, че май e по-скъпо. Срокът е 7 дневен или 30 дни.
- невъзможен
Нарича се предварително проучване на марка, влез в сайта им, таксата е 50 лв., превеждаш сумата по банк. с-ка на ПВ и ги пускаш по пощата - квитанцията и молбата.
- Andreevska
аз така виждам нещата - за да не може да се ползва от друго ЮЛ даден начин на изписване на продукт, следва да се запази точно начина на изписване на продукта; а ако се иска запазване на начина на изписване на търговското дружество - то важи само по отношение на имената на другите търговски дружества, но не води до забрана за изписване по този начин на прокет и съответно обратно.
правилно ли съм разбрала?
правилно ли съм разбрала?
- ne
- Потребител
извинете, вмисто "прокет" исках да напиша "продукт"
- ne
- Потребител
т.е ако запазя начина по който се изписва името на продукта който предлагам, то друга фирма не може да изпише по този начин нито продукта си, нито името на фирмата си , нито каквото и да е ...
- ne
- Потребител
и ако всичко е запазване на марка, защо тогава са разделени във ведомстното на промишлен дизайн, геогравско означение и ... тн
- ne
- Потребител
а може и да ми отговорите на следния въпрос : ако има запазена марка "ЕЪРСТОП" и от друг заявител се иска запазване на "ЕЪРСТОПСИСТЕМ" например, но с друго графично изображение ще има ли отказ заявителя
- ne
- Потребител
Никога не може да сте сигурен какво ще регистрира и какво не ПВ. Зависи от експерта. По принцип в дадения от Вас пример следва да откажат ако става въпрос за сходни или идентични стоки и услуги. Но заеш ли. Виждал съм какви ли не решения за регистрация и съответно абсолютно не правомерни откази.
- невъзможен
ясно
а експерта от тях ли се назначава
а и още нещо има ли срок в който ведомството трябва да се произнесе по молбата
а експерта от тях ли се назначава
а и още нещо има ли срок в който ведомството трябва да се произнесе по молбата
- ne
- Потребител
техен си е експерта, служител на ПВ, на заплата и хич не му пука дали е прав или не и съответно какви вреди нанася. тъжното е, че когато им покажеш, че грешат пак нищо не става, минаваш през целият ад, стигаш до съда, който взема понякога правилното решение и после обратно в ПВ. Обаче това си е първо 1 година и половина докато се произнесе ПВ, после още няколко месеца възражения и тем подобни в ПВ, и после поне още 2-3 години в съда. Ей, на това му се вика защита на индустриалната собственост. Аз през това време взели, че регистрирали на някой друг марка, която пък хич нямали право. И мъките започват, но този път да заличаваш марката, регистрирана от некомпетентен експерт. Чудничко.
А срока за проверката ти го писах по-горе.
А срока за проверката ти го писах по-горе.
- невъзможен
благодаря за практическите съвети. Те тези хора в ПВ нямат ли си срок за произнасяне по молба за запазване на марка. не само те,
изобщо май всеки си прави каквото си иска
изобщо май всеки си прави каквото си иска
- ne
- Потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Интелектуална собственост
|
|