Отговарям на въпросите отдолу:
Вие на кой адрес живеете, в смисъл - живеете ли на постоянния и/или настоящия си адрес? Или живеете на друг адрес? Живея на адрес различен от постоянен и настоящ. Намирам се в чужбина. Не съм в България от много време.
Обикновено банките връчват уведомленията за предсрочна изискуемост чрез нотариална покана. Ако не живеете на постоянния и/или настоящия си адрес, а на друг адрес, значи най-вероятно призвокарят на нотариуса Ви е търсел на тези адреси и не Ви е намерил, след което Ви е залепил уведомление, като вероятно нотариусът е приел, че нотариалната покана Ви е връчена с изтичане на 14 дена от залепването.
След това Банката най-вероятно е образувала заповедно производство в съда и си е извадила изпълнителен лист, въз основа на който е образувала изп. дело при ЧСИ. ЧСИ пак Вие търсил и не Ви е намерил на постоянния и/или настоящия Ви адрес и също Ви е залепил уведомление на вратата. След това вероятно Ви е назначил и особен представител. Не съм получавал нищо изобщо от страна на банката. На постоянния ми адрес живее семейството ми, които щяха да ми кажат, ако имаше нотариална покана или са лепили някакви уведомления по изпълнително дело
Какво можете да направите?
1. Да отидете на официално регистрираните Ви постоянен и/или настоящ адрес и да видите дали все още не стоят залепени някакви уведомления от нотариус и/или ЧСИ и/или съд. Не съм в страната за да отида до адресите си
2. Да проверите в районния съд по постоянния си адрес дали няма образувано срещу Вас гражданско дело. В районния съд няма никакви образувани дела от банката срещу мен
3. Да направите справка в регистъра на длъжниците към КЧСИ за образувани срещу Вас изпълнителни дела.
https://newregistry.bcpea.org/pages/procedure1.html Това мога да го направя
Вие може да си мислите, че няма дела срещу Вас, но в действителност да има.
4. Що се отнася до психотронните оръжия, опасявам се, че най-вероятно се касае за параноидни мисли за въздействие и преследване. Юрист не може да Ви помогне. Въпросната програма се казва Таргетед индивидуалс и е продължение на незаконната експериментална програма на ЦРУ МК Ултра. Имам 22 гигабайта с доказателства за въпросната глобална престъпна конспирация и ги съдя в чужбина и България. Ставащото е напълно реално, а аз съм полужив, полумъртъв от техните психотронни оръжия и технологии. Нямате си никаква представа какво правят, на какво съм подложен и какво означава нацизъм. Не съм само аз има още много граждани, като мен. Това е глобално около 6 млн човека въвлечени в него.
- Дата и час: 12 Апр 2025, 22:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
10 годишна абсолютна погасителна давност
|
|
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: 10 годишна абсолютна погасителна давност
Казано накратко, на питащия му е рано да мисли за абсолютна погасителна давност, по добре да провери по описания по горе от Калахан начин каква е ситуацията, и да прецени как да си защити правата. Той може и да няма нищо в България, но е възможно да се появи негов актив. Например по наследство, желая му всички негови близки да са живи и здрави
- dimist
- Потребител
Re: 10 годишна абсолютна погасителна давност
ivan_lawyer написа:Понеже не искам да смазвам аудиторията с авторитета си - все пак сме равноправни колеги.
Не искате, а ме „смазахте“ още с второто изречение.
ivan_lawyer написа:Първо се прави лакмус на ситуацията - пуска се удостоверение до съответният Съдебен изпълнител, който ...
... който СИ още не знае, че ще участва! Демек - към всеки ЧСИ, ДСИ и даже - ПИ в Републиката?
rabotoholic написа:Не съществува банка, пък била тя и съвсем новобранска, която да не следи изкъсо отпуснатите кредити. Изкъсо значи изкъсо. Не познавам случай, СЛУЧАЙНО да се е променил статута на необслужван кредит и давността да протече спокойно и безметежно.
До тук е добре, но ...
Това, че банката следи движението по кредита - още не означава, че след третата просрочена и нехогасена вноска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще предприеме действия!
Зам случай - не 3, а 11 последователни вноски не се плащат! От банката се свързват с кредитополучателя и получават само уговорки и обещания за бъдещи плащания.
Въреки кофти положението - кредитора стоически изчаква да започнат регулярни постъпления, а после - предлага предоговаряне.
За по-дълъг срок, с по-малки вноски и естествено - повече лихви. Всяко нещо струва ... друго нещо!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|