начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Смяна на "домоуправител"

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смяна на "домоуправител"

Мнениеот koliol » 06 Ное 2014, 10:53

Здравейте,
искам да попитам каква е процедурата по смяна на управител на дом. съвета.

Какви документи се попълват и къде се носят.
Също така каква е процедурата ако предишния управител не живее вече в сградата.
И задължително ли е да има членове на дом съвета и контролюр.

Става въпрос за Варна, ако има значение.

Мерси.
koliol
Нов потребител

Re: Смяна на "домоуправител"

Мнениеот lakavitsa » 06 Ное 2014, 13:50

Има, има значение, защото Варна е първият град, за други не съм чувала, който повдигна въпроса за паспортизация на Сгради ЕС. С вчерашна/днешна дата българите научиха, че пенсионерските клубове, на Варна, не следва да се превръщат в картоиграчески/пиянски клубове, със специална Наредба. Дали да има членове на Управителния съвет /или Домсъвета, както го наричате/или само Управител, решава Общото събрание на собствениците, с определен от ЗУЕС кворум. За Контрольор или Контролен съвет пак решава Общото събрание. Но да контролира не както един надзорник/контрольор от БНБ...Не забравяйте да го регистрирате в Общинския/Районния съвет в съответния срок по ЗУЕС. Предишният управител следва да направи отчет до неговото преместване и ако има неотчетени средства да му ги поискате...Не съм юрист, имам само опит като управител и собственик.
lakavitsa
Потребител

Назад към Етажна собственост