Нови собственици сме на жилище в стара кооперация. Блокът е газифициран. Наехме фирма, която да направи проект и изгради газовата инсталация в жилището. Тръбата от абонатната станция до апартамента ни, минава през стълбищната площадка. 2 месеца по-късно ми се съобщава, че преди години е взето решение, тръбите да минават само отвън на кооперацията. Многократно преди това съм разговаряла с домоуправителя на входа по други въпроси, свързани с ремонтни или общи. Сега искат да режем и преместим тръбата отвън. Не бих имала против, ако бях предупредена навреме. На този етап това ще означава абсолютна промяна на инсталацията в жилищито (къртене, замазване, котел и др.), както и промяна на проект и съотвено прекалено излишни разходи. Имаме ли друг вариант, освен премахването на тръбата?
Благодаря!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с газификация на апартамент
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с газификация на апартамент
Ако имате разрешително за строеж не местете нищо. Кооперацията на своя земя с двор ли е или на общинска?
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря за отговора!
Тази прекарана тръба от абонатната станция (намира се на обща тераса между етажите) до входа на апартамента строеж ли се води? Фирмата - изпълнител се занимава с документацията и проекта. Ще ги попитам. Кооперацията е с право на стоеж.
Тази прекарана тръба от абонатната станция (намира се на обща тераса между етажите) до входа на апартамента строеж ли се води? Фирмата - изпълнител се занимава с документацията и проекта. Ще ги попитам. Кооперацията е с право на стоеж.
Последна промяна lusyta2 на 17 Фев 2016, 19:18, променена общо 1 път
- lusyta2
- Нов потребител
Строеж е да преместиш мивка в твоя апартамент. Фирмата едва ли е правила нещо без разрешение, затова не се притеснявайте. Ако блока е на общинска земя - хептен, няма как вие да решите да прекарвате тръби на чужда земя, променяйки фасада и т.н.
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря, отговорили сте ми докато редактирах отговора си. Това ме успокоява, защото ако не финансовите загуби, то работата наново ме притеснява много.
- lusyta2
- Нов потребител
А взетото решение на общо събрание, освен в конфликт с новите съседи, може ли да има и други последствия?
- lusyta2
- Нов потребител
Всичко може! Може да ви съдят, набият, напишат на вратата, че сте лош човек. Когато стане ще го мислите. Поискайте копия от документите на фирмата, проверете собствеността на земята и оттам - каквото стане.
- ivanov_p
- Активен потребител
Благодаря освен за отговора, а и затова, че ме накарахте да се засмея днес!
Ще изискам всички документи от фирмата, ще приготвя сопата зад вратата и ще си сложа розовите очила!
За собствеността сега проверих в нот. акт - отстъпено право на строеж.
Благодаря още веднъж и хубава вечер Ви желая!
Ще изискам всички документи от фирмата, ще приготвя сопата зад вратата и ще си сложа розовите очила!
За собствеността сега проверих в нот. акт - отстъпено право на строеж.
Благодаря още веднъж и хубава вечер Ви желая!
- lusyta2
- Нов потребител
Кажете на комшиите, че след като имате отстъпено право на строеж няма как те да решават, че тръбите ще се изнасят отвън, защото земята на която ще се извърши строителството е чужда, ще трябва законово да уредите нещата с общината и да направите архитектурен проект за промяна на фасадите.
- ivanov_p
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|