начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Казус. Ако може някой да ми помогне ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус. Ако може някой да ми помогне ?

Мнениеот giovanni » 17 Май 2010, 18:08

Здравейте имам един казус който не мога да разреша тъй като намирам само поправки на следните закони. Ето го и казуса:
Казус: На наследодателя е отстъпено правото на строеж на сграда в държавен парцел. Сградата е построена от него и той е станал неин собственик с правото да я държи върху държавна земя. След неговата смърт на съделителката Д. е разрешена надстройка на още един етаж. По силата на закона след построяването на втория етаж тя е станала негов собственик, заедно с правото да го държи върху държавна земя. Поради това и с исковата молба не се иска делба на втория етаж. Той не е съсобствен, а е личен на Д.. Тя обаче не е собственик с по-големи права в сутеренния и в първия етаж, макар при новия строеж през 1976 г. част от съществуващата дотогава сграда да е била съборена и да е станало ново изграждане с известно разширение, наречено в докумета от 16.09.1976 г. пристройка.

Въпрос: Ако погине изградената постройка, дали се погасява учреденото и осъществено право на строеж?

Нормативен материал: чл.15, ал.1 (отм.) и чл.63, ал.1 ЗС

Ще съм много благодарен ако отговорите до утре.
Благодаря предварително.
giovanni
Нов потребител

Re: Казус. Ако може някой да ми помогне ?

Мнениеот geovan » 17 Май 2010, 18:39

Не се погасява освен ако не е ограничено със срок съвпадащ с времето на погиването.Има обаче срок за възстановяване на построеното.
geovan
Потребител

Re: Казус. Ако може някой да ми помогне ?

Мнениеот giovanni » 17 Май 2010, 18:43

А той беше 5 години нали ?
giovanni
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба