начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Дядо почина - леля ми взе НА и документа за насленици

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дядо почина - леля ми взе НА и документа за насленици

Мнениеот atanasovam » 29 Ное 2008, 16:15

Привет,
дядо и баба имат къща с голям двор - придобита след брака им. Дядо ми почина на 14.11.08. Имат две деца - майка и леля (и двете са разведени с деца). Майка живее при баба, защото няма дом, леля - не (има 3 имущества) - и не би отишла при баба, въпреки че много се разбират. Майка е болна от шизофрения и не би се справила сама, нито пък би понесла още усложнения. Двете сестри никак не се разбират. Въпросите ми са:
1) 1/6 ли се пада на майка;
2) алчната ми леля е взела нотариалния акт, документа за наследници на дядо и незнам още какво - може ли да ги използва срещу майка;
3) възможно ли е баба ми да продаде нейния дял на леля?

Ще съм благодарна на компетентните ви отговори!
atanasovam
Нов потребител

Re: Дядо почина - леля ми взе НА и документа за насленици

Мнениеот atanasovam » 15 Апр 2010, 14:30

Новото, което научих, е че преди дядо ми да почине сестрата на майка е завела дядо и баба при нотариус да подпишат документ дарение срещу гледане. По думите на баба: "Не са прочели документа" и са подписали. Оказва се, че този документ е за покупко-продажба срещу 4 000 лв.
Баба твърди, че е измамена, но немога да вярва вече и на нея. В случай, че е измамена, можем ли да съдим сестрата на майка за измама и да се анулира тази покупко-продажба.
Извинявайте за нахвърлените думи, но в случай, че нищо не може да се направи, майка остава на улицата и затова ви моля за юридическа помощ!
atanasovam
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 15 Апр 2010, 16:01

вземете копие на документа-нотарилен акт от Служба по вписванията където е изповядана сделката. Щом баба ви е страна по него ще й го дадат без проблем след като си внесе таксата. После пак пишете да знаем какво има в него.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Апр 2010, 19:15

:roll: И да пише тук, без консултация с адвокат.... "всичко тече, времето няма бряг и ни влече". А и дело от форум- "няма как".
И племенница да съди леля си за имот на възходящи по права от втора, разпоредили се приживе..

А и ми хрумва друго за болната майка- реда на лицата дължащи издръжка понякога е обратен.

п.п. Регистрите, водени от АВ( персонален и имотен) са публични.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nikiboy » 15 Апр 2010, 20:44

А аз ще добавя само "няма време" !!!
nikiboy
Потребител

Мнениеот teogeo » 16 Апр 2010, 00:35

poli_g написа::roll: И да пише тук, без консултация с адвокат.... "всичко тече, времето няма бряг и ни влече". А и дело от форум- "няма как".
И племенница да съди леля си за имот на възходящи по права от втора, разпоредили се приживе..

А и ми хрумва друго за болната майка- реда на лицата дължащи издръжка понякога е обратен.

п.п. Регистрите, водени от АВ( персонален и имотен) са публични.

Дам. Както и кадастралните скици. Има си и достъп в реално време по Интернет.
Не се разкарвайте като заамени по АВ.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот atanasovam » 19 Апр 2010, 10:47

Питам първо тук, за да знам ще има ли добър изход такова дело, утре ще пратя копие от документа (покупко-продажба).
Ако може да се оспори покупко-продажбата, то бих се насочила към адвокат. С риск да съм прекалила, ви моля да ме насочите какъв специалист трябва да търся!?
Знам, че майка може да изиска от мен издръжка, но аз не мога да й осигуря такава, нито пък подслон, затова надеждата ми е тук.
Благодаря!
atanasovam
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба