начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Кое е вярното?-въпрос за дарение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кое е вярното?-въпрос за дарение

Мнениеот someonelse » 30 Сеп 2009, 01:45

Здравейте,
Направила съм две консултации с различни адвокати, но и двата адвоката са на различно мнение, така че искам да ви помоля да ми кажете, кои от двамата да послушам. Казуса ми е следният. Майка ми има втори брак. От първият си брак майка ми има две деца-аз и брат ми, а втрорият ми баща има син. По време на брака им придобиват семейна къща. Сега майка ми и вторият ми баща искат да ни прехвърлят къщата на мен и брат ми, без доведеният ми брат да има право на дял от нея. Въпроса ми е, как трябва да стане това, за да е сигурно, че доведеният ми брат не може да има претенции към имота. Майка ми и вторият ми баща са ходили на адвокат, които им е казал да направят нещата чрез дарение, и че ако дарят имота на нас, доведеният ми брат нямало да може да претендира. Аз обаче се консултирах с друг адвокат, който каза че дарението може да се оспорва и доведеният ми брат може да има претенции към имота след евентуална смърт на някой от дарителите. Въпросът ми е, кой от двамата адвокати е прав, и ако дарението не решава проблема, покупко-продажбата ли ми остава като вариант. Предварително благодаря на всички помогнали.
someonelse
Нов потребител

Re: Кое е вярното?-въпрос за дарение

Мнениеот Гост. » 30 Сеп 2009, 01:49

Покупко- продажба е Вашият вариант. Останалото явно не е разбрано правилно.
Гост.
Старши потребител

Re: Кое е вярното?-въпрос за дарение

Мнениеот someonelse » 02 Окт 2009, 23:28

Благодаря много за отговора.
someonelse
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба