начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Администратор

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Администратор

Мнениеот лични данни » 12 Ное 2003, 12:29

Колеги, имам два въпроса относно регистрацията на администраторите на лични данни в Комисията по защита на личните данни (звънях в комисията , но никой не вдига телефона).
1.Къде мога да намеря образец за заявление за регистрация?
2.Според ЗЗЛД излиза, че всеки работодател трябва да се регистрира, защото събира най-малкото лични данни за служителите си. Но наистина ли, ако се събират само данните: име, ЕГН, телефон, номер на лична карта и адрес са налице основания за регистрация?
лични данни

лични данни

Мнениеот Администратор » 12 Ное 2003, 12:30

Колеги, имам два въпроса относно регистрацията на администраторите на лични данни в Комисията по защита на личните данни (звънях в комисията , но никой не вдига телефона).
1.Къде мога да намеря образец за заявление за регистрация?
2.Според ЗЗЛД излиза, че всеки работодател трябва да се регистрира, защото събира най-малкото лични данни за служителите си. Но наистина ли, ако се събират само данните: име, ЕГН, телефон, номер на лична карта и адрес са налице основания за регистрация?
Администратор

Re: Администратор

Мнениеот rosi » 12 Ное 2003, 12:54

Kolega, obrazec na zajavlenieto moze da vzemete ot samata Komisiata za zastita na li4nite danni,koiato se namira v sgradata na MS , ot Apis proceduri i veroiatno ot Darzavnia vestnik, v koito e piblikuvan Zakona.
Absurdno e, no naistina vseki rabotodatel, a i vseki advokat trjbva da se registrira - tova mi otgovoriha ot Komisiata.
rosi
Младши потребител

Re: Администратор

Мнениеот :-) » 12 Ное 2003, 13:11

Това наистина е така, но си заслужава да се обсъди какъв е смисъла от подобно законодателно безумие - ЗЗащ ЛДанни? Какво имам предвид ли?
Ами не се ли обременяват по този начин(съвсем излишно и допълнително) с поредните административни глупости лица като търговци, адвокати и т.н. да се занимават с това, при положение, че нещата са вървели нелошо и досега(без този тъп закон)?
Кому е нужно създаването на поредната административна "театрална трупа"-Комисията за защита на лични данни-поредните"сладкодумни гости на държавната трапеза", които ще използват правомощията си кой-знае за какво, а вероятно и за постигане на разни нечистоплътни цели с тия "лични данни".
Не виждам какво му е толкова личното на ЕГН-то ми, № на личната ми карта и други такива подобни и хич не ми дреме някой знае ли ги или не! Не мога да разбера какво толкова са се загрижили за "личните ми данни" някакви си олигофрени от някаква си Комисия!!!
:-(
:-)

Назад към Административно право