- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Стадии на наказателната отговорност
|
|
94 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
IUS e право на латински.Как да търпя идиотизми от рода на следния: In jure veritas.Казал го нявга един председател на ВтОС и сега се кипри като вкаменена фраза във фасадата на съда във В.Търново.Че мисля различно не означава, че е червено мисленето ми.По някои вмъпроси може и да е "червено", стига да удовлетворява всички.
- Пак аз
Донна2!
Правото е винаги плод на политическа организация.така че, тук е и мястото за политически дебати. Освен това и при това, тематиката е предложена от организаторите на сайта- по законопроект. Какво те смущава толкова много, не мога да проумея.Само гола диалектика без малко пролитическа сол е гола вода...
Правото е винаги плод на политическа организация.така че, тук е и мястото за политически дебати. Освен това и при това, тематиката е предложена от организаторите на сайта- по законопроект. Какво те смущава толкова много, не мога да проумея.Само гола диалектика без малко пролитическа сол е гола вода...
- Imperato
По съм склонен да подкрепя Енигма, разсъжденията са му по същество, а не ловене за буквата. Дори и според мен ЗНА казва, че закон и кодекс са едно и също (в контекса на закона и спора - естествено че се поне имената са им различни). Само дето на мен "закон" ми звучи по-сериозно за разлика от на Енигма. На запад кодексите определят как да се облечем за вечеря с колектива, да не псуваме другарчето - неспазването им води най-много до уволнение. А пък аз съм за доближаване до Запада, тъй като ако преди 2 хилядолетия, те ако са гледали римските чешми докато ние сме ги превъзхождали отвсекъде, те сега не ни обръщат внимание, а ние знаете как ги зяпаме.
- ГГ
Императоре престани да интригничиш никъде няма да се явявам за асистент ,а не си в час за докторанти доста отдавна отпадна възрастовата граница.
Преди да пишеш глупости мисли с главата си !
На всички нас в интерес на истината ни е дотенало от приумиците ти ,а да не говорим ,че тълкуваш закона както дявола Евангелието !
Преди да пишеш глупости мисли с главата си !
На всички нас в интерес на истината ни е дотенало от приумиците ти ,а да не говорим ,че тълкуваш закона както дявола Евангелието !
- донна2
ГГ,
ами и то на запад е пълно с кодекси в смисъл на закони - колкото щеш ги има във Франция и Италия например. Май и в Испания. Това е характерно за страните, които имат латинска основа на езиците си.
Немскоговорящите имат други наименования, както и англоговорящите.
Ние, понеже най-често превеждаме, имаме всички възможни варианти. А харесването на наименованието "кодекс" от моя страна е субективно и толкова. Както посочих, това е сигурно последния проблем, с който бих седнал да си губя времето, на фона на всекидневните правни абсурди.
ами и то на запад е пълно с кодекси в смисъл на закони - колкото щеш ги има във Франция и Италия например. Май и в Испания. Това е характерно за страните, които имат латинска основа на езиците си.
Немскоговорящите имат други наименования, както и англоговорящите.
Ние, понеже най-често превеждаме, имаме всички възможни варианти. А харесването на наименованието "кодекс" от моя страна е субективно и толкова. Както посочих, това е сигурно последния проблем, с който бих седнал да си губя времето, на фона на всекидневните правни абсурди.
- enigma
Аз никога не съм ходила на конкурс за асистент и никога не съм писала такова нещо никъде .............оплете се в лъжите ,решил да стане интересен .........срам ..........що не си гледаш старините и престани да пишеш лъжи.
За твое сведение за конкурс за асистент по право за кандидата се иска да е завършил ,представя се дипломата ,за какъв ценз говориш .
Лъжи ,лъжи и пак лъжи .
Ти въобще знаеш ли какво е ценз .............такъв като тебе недозавършил явно имаш предвид!
За твое сведение за конкурс за асистент по право за кандидата се иска да е завършил ,представя се дипломата ,за какъв ценз говориш .
Лъжи ,лъжи и пак лъжи .
Ти въобще знаеш ли какво е ценз .............такъв като тебе недозавършил явно имаш предвид!
- донна2
А да те осветлим допълнително -възрастовата граница за кандидатстване за асистент и допускане до конкурс е 35г. , ако е доктор 40г. и е без конкурс .
За докторантурата било редовна задочна или свободна отпадна възраста
Императоре хората на твоята възраст играят табла из градинките МЯСТОТОТ ТИ Е ПРИ ТЯХ
За докторантурата било редовна задочна или свободна отпадна възраста
Императоре хората на твоята възраст играят табла из градинките МЯСТОТОТ ТИ Е ПРИ ТЯХ
- донна2
Донна 2 !!
През изминалата година изглежда някой е пуснал статия с твоя Ник.Аз само семпло отговорих, че във Варна няма ограничения за възраст.Така че не аз пускам лъжи или инткриги. И в това няма нищо лошо, че се чиниш за научен кадър.Колкото за дипломата, изисква се диплома за завършено висше образование-магистър. Може да си завършил магистратура по теология и да се явиш на свободна или друга докторантура.Допускат те.Аз мога да се явя дори да съм на 55 години. Колкото до препоръките ти за табла в градинките, имаме си зала за провеждане на състезания по табла. Ако играеш тази игра ела.Струва ми се, че нея владееш добре защото не се изисква кой знае колко акъл.Иначе шахмат разбираш ли го или не? И още нещо: твоите безумнции изглежда нямат край.Спри да се дразниш от нищото и спри да хулиш. Не си вода ненапита...
През изминалата година изглежда някой е пуснал статия с твоя Ник.Аз само семпло отговорих, че във Варна няма ограничения за възраст.Така че не аз пускам лъжи или инткриги. И в това няма нищо лошо, че се чиниш за научен кадър.Колкото за дипломата, изисква се диплома за завършено висше образование-магистър. Може да си завършил магистратура по теология и да се явиш на свободна или друга докторантура.Допускат те.Аз мога да се явя дори да съм на 55 години. Колкото до препоръките ти за табла в градинките, имаме си зала за провеждане на състезания по табла. Ако играеш тази игра ела.Струва ми се, че нея владееш добре защото не се изисква кой знае колко акъл.Иначе шахмат разбираш ли го или не? И още нещо: твоите безумнции изглежда нямат край.Спри да се дразниш от нищото и спри да хулиш. Не си вода ненапита...
- Пак аз
Донна 2 !!
- Пак аз
Енигма,
Тук несъмнено си прав, като казваш, че са всекидневни абсурдите ни в правото. За теб може да е загуба на време занимаването с пролема кодекс или закон, но за един научен кадър това не е загуба на време, а стимул са търсене и намиране. Така се става професор, а не с абсолютно отрицание на нещо, каквото и да било то.
Бъди жив и здрав и приятна ваканция на морето!!
Тук несъмнено си прав, като казваш, че са всекидневни абсурдите ни в правото. За теб може да е загуба на време занимаването с пролема кодекс или закон, но за един научен кадър това не е загуба на време, а стимул са търсене и намиране. Така се става професор, а не с абсолютно отрицание на нещо, каквото и да било то.
Бъди жив и здрав и приятна ваканция на морето!!
- Imperato
94 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|