начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Стадии на наказателната отговорност

Дискусии и предложения по проекти за закони

Мнениеот Пак аз » 17 Юли 2005, 09:59

IUS e право на латински.Как да търпя идиотизми от рода на следния: In jure veritas.Казал го нявга един председател на ВтОС и сега се кипри като вкаменена фраза във фасадата на съда във В.Търново.Че мисля различно не означава, че е червено мисленето ми.По някои вмъпроси може и да е "червено", стига да удовлетворява всички.
Пак аз

Мнениеот донна2 » 17 Юли 2005, 10:30

Императоре пак ли ти..................аман.........не разбра ли и ти ,че тук не е място за политически пристрастия. :!:
донна2

Мнениеот Imperato » 17 Юли 2005, 20:16

Донна2!
Правото е винаги плод на политическа организация.така че, тук е и мястото за политически дебати. Освен това и при това, тематиката е предложена от организаторите на сайта- по законопроект. Какво те смущава толкова много, не мога да проумея.Само гола диалектика без малко пролитическа сол е гола вода...
Imperato

Мнениеот Imperato » 19 Юли 2005, 15:13

Донна2!
Какво ще кажеш за четирите стадия на наказателната отговорност- обвиняем, обвинен, подсъдим и осъден.Питам те още по коя дисциплина ще се явяваш за асистент?казах ти, че във Варна не изискват някаква възрастова граница по вътрешния им Правилник.
Imperato

Мнениеот ГГ » 19 Юли 2005, 17:36

По съм склонен да подкрепя Енигма, разсъжденията са му по същество, а не ловене за буквата. Дори и според мен ЗНА казва, че закон и кодекс са едно и също (в контекса на закона и спора - естествено че се поне имената са им различни). Само дето на мен "закон" ми звучи по-сериозно за разлика от на Енигма. На запад кодексите определят как да се облечем за вечеря с колектива, да не псуваме другарчето - неспазването им води най-много до уволнение. А пък аз съм за доближаване до Запада, тъй като ако преди 2 хилядолетия, те ако са гледали римските чешми докато ние сме ги превъзхождали отвсекъде, те сега не ни обръщат внимание, а ние знаете как ги зяпаме.
ГГ

Мнениеот донна2 » 19 Юли 2005, 18:09

Императоре престани да интригничиш никъде няма да се явявам за асистент ,а не си в час за докторанти доста отдавна отпадна възрастовата граница.

Преди да пишеш глупости мисли с главата си !

На всички нас в интерес на истината ни е дотенало от приумиците ти ,а да не говорим ,че тълкуваш закона както дявола Евангелието !
донна2

Мнениеот пак аз » 19 Юли 2005, 19:30

Донна2!
Ти наистина не разбираш от човещина. Беше писала по-рано, че са ти отказали достъп до конкурс поради възрастов ценз.А за глупостите, изглежда си доста глупава, след като не разбираш за какво върви реч.И не си ти която ще ми е модераторът, разбра ли малка кукличке!?
пак аз

Мнениеот enigma » 20 Юли 2005, 16:46

ГГ,

ами и то на запад е пълно с кодекси в смисъл на закони - колкото щеш ги има във Франция и Италия например. Май и в Испания. Това е характерно за страните, които имат латинска основа на езиците си.

Немскоговорящите имат други наименования, както и англоговорящите.

Ние, понеже най-често превеждаме, имаме всички възможни варианти. А харесването на наименованието "кодекс" от моя страна е субективно и толкова. Както посочих, това е сигурно последния проблем, с който бих седнал да си губя времето, на фона на всекидневните правни абсурди.
enigma

Мнениеот донна2 » 20 Юли 2005, 18:14

Аз никога не съм ходила на конкурс за асистент и никога не съм писала такова нещо никъде .............оплете се в лъжите ,решил да стане интересен .........срам ..........що не си гледаш старините и престани да пишеш лъжи.

За твое сведение за конкурс за асистент по право за кандидата се иска да е завършил ,представя се дипломата ,за какъв ценз говориш .
Лъжи ,лъжи и пак лъжи .

Ти въобще знаеш ли какво е ценз .............такъв като тебе недозавършил явно имаш предвид!
донна2

Мнениеот донна2 » 20 Юли 2005, 18:18

А да те осветлим допълнително -възрастовата граница за кандидатстване за асистент и допускане до конкурс е 35г. , ако е доктор 40г. и е без конкурс .

За докторантурата било редовна задочна или свободна отпадна възраста

Императоре хората на твоята възраст играят табла из градинките МЯСТОТОТ ТИ Е ПРИ ТЯХ

:lol:
донна2

Мнениеот Пак аз » 21 Юли 2005, 15:13

Донна 2 !!
През изминалата година изглежда някой е пуснал статия с твоя Ник.Аз само семпло отговорих, че във Варна няма ограничения за възраст.Така че не аз пускам лъжи или инткриги. И в това няма нищо лошо, че се чиниш за научен кадър.Колкото за дипломата, изисква се диплома за завършено висше образование-магистър. Може да си завършил магистратура по теология и да се явиш на свободна или друга докторантура.Допускат те.Аз мога да се явя дори да съм на 55 години. Колкото до препоръките ти за табла в градинките, имаме си зала за провеждане на състезания по табла. Ако играеш тази игра ела.Струва ми се, че нея владееш добре защото не се изисква кой знае колко акъл.Иначе шахмат разбираш ли го или не? И още нещо: твоите безумнции изглежда нямат край.Спри да се дразниш от нищото и спри да хулиш. Не си вода ненапита...
Пак аз

Мнениеот Пак аз » 21 Юли 2005, 15:13

Донна 2 !!
През изминалата година изглежда някой е пуснал статия с твоя Ник.Аз само семпло отговорих, че във Варна няма ограничения за възраст.Така че не аз пускам лъжи или инткриги. И в това няма нищо лошо, че се чиниш за научен кадър.Колкото за дипломата, изисква се диплома за завършено висше образование-магистър. Може да си завършил магистратура по теология и да се явиш на свободна или друга докторантура.Допускат те.Аз мога да се явя дори да съм на 55 години. Колкото до препоръките ти за табла в градинките, имаме си зала за провеждане на състезания по табла. Ако играеш тази игра ела.Струва ми се, че нея владееш добре защото не се изисква кой знае колко акъл.Иначе шахмат разбираш ли го или не? И още нещо: твоите безумнции изглежда нямат край.Спри да се дразниш от нищото и спри да хулиш. Не си вода ненапита...
Пак аз

Мнениеот Паз аз » 21 Юли 2005, 15:16

Драга Донна 2
когато аз съм завършвал висшето си образование ти си играела още на кукли. Та незнаейки какво е ценз, защо тогава ми отговаряш, че било отпаднало ограничението.Значи че си разбрала какъв синоним съм употребил.Много плямпаш без покритие, драга кукличке?!
Паз аз

Мнениеот Паз аз » 21 Юли 2005, 15:16

Драга Донна 2
когато аз съм завършвал висшето си образование ти си играела още на кукли. Та незнаейки какво е ценз, защо тогава ми отговаряш, че било отпаднало ограничението.Значи че си разбрала какъв синоним съм употребил.Много плямпаш без покритие, драга кукличке?!
Паз аз

Мнениеот Imperato » 21 Юли 2005, 15:51

Енигма,
Тук несъмнено си прав, като казваш, че са всекидневни абсурдите ни в правото. За теб може да е загуба на време занимаването с пролема кодекс или закон, но за един научен кадър това не е загуба на време, а стимул са търсене и намиране. Така се става професор, а не с абсолютно отрицание на нещо, каквото и да било то.
Бъди жив и здрав и приятна ваканция на морето!!
Imperato

Мнениеот enigma » 23 Юли 2005, 22:46

Danke!
enigma

Мнениеот Imperato » 23 Юли 2005, 23:14

Not at all!
Imperato

Мнениеот Imperato » 30 Юли 2005, 16:27

Какво става, ужким има 1325 четения на темата, а никой не казва нищо съществено??Духовна ваканция ли или нещо друго??
Imperato

Мнениеот Pondek » 09 Авг 2005, 10:27

Chete se ama ne se chete.
Pondek

Мнениеот Гост » 10 Авг 2005, 09:11

Колко много глупости се пишат в тоя форум
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Обсъждане на законопроекти