начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

наследяване на фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследяване на фирма

Мнениеот Цвета » 29 Дек 2004, 14:40

Моля помогнете! Баща ми почина и искаме фирмата да се прехвърли на майка ми, но имам още две сестри, които са в Англия и нe могат да се върнат. Какъв документ трябва да изпратят, за да може да се подпише договора за прехвърляне на фирмата пред нотариус? Само с пълномощно става ли? Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят!
Цвета

Re: наследяване на фирма

Мнениеот lawyer_ivanov » 29 Дек 2004, 15:03

Каква е фирмата.
Ако е ЕТ е много лесно. Всички наследници да подпищат декларация, че са съгласни Етто да премине само към единия от тях, във Въшия случай майката.
Ако е ЕООД - пъ същия начин. Ако е ООД и има съдружници то е по сложно. Трябва наследниците да бъдат приети на общо събрание и после да си прихвърлят полагащите им се части на майката. Имайте предвид, че ЕТ и дяловете/акциите не са СИО.
А най-добре е да ми се обадите и готово!:-)
lawyer_ivanov
Младши потребител

Мнениеот Цвета » 29 Дек 2004, 15:15

Фирмата е ЕТ, но сестрите ми са в Англия, как да се подпише декларацията след като ги няма?
Цвета

Мнениеот lawyer_ivanov » 29 Дек 2004, 15:17

Ами има поща, нали?
lawyer_ivanov
Младши потребител

Мнениеот Цвета » 29 Дек 2004, 15:32

ок, благодаря!
Цвета

Мнениеот lawyer_ivanov » 29 Дек 2004, 15:39