начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

за името на фирмата

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за името на фирмата

Мнениеот tipin » 14 Мар 2005, 23:57

Замислил съм след около 3 месеца да започна работа по откриване на малко заведение.
Едно от необхедимите условия е да имам фирма.
Понеже съм с инженерно образование не съм много наясно с това.

Предполагам, че е достатъчно да съм Едноличен търговец.
Та въпроса ми е сега ли да регистрирам фирмата, или след примерните три месеца.

И също искам да попитам има ли някаква обвързаност между името на фирмата и името на заведението. Примерно ако искам заведението да се казва "Бялата мечка", това име указва ли се някъде при регистрирането на фирмата...
И самото име патентова ли се някъде?
tipin

Re: за името на фирмата

Мнениеот Пионерче » 15 Мар 2005, 01:49

EТ-то може да не извършва дейност, следователно да го регистрирате когато искате.
Не, фирмата не е задължително да има общо с името на заведението.

Мисля, че във Вашия случай уникалността на имената не трябва да Ви притеснява.
Пионерче

Мнениеот tipin » 15 Мар 2005, 09:21

благодаря за отговора
tipin

Мнениеот nkunev » 15 Мар 2005, 11:45

Едноличния търговец не е много удачна форма предвид личната отговорност при евентуални бъдещи задължения. А иначе и ЕООД може да си регистрирате и да започнете дейност по-късно.
nkunev
Младши потребител

Назад към Търговско право