начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Устав на ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Устав на ООД

Мнениеот Новобранец » 11 Мар 2005, 19:34

Колеги, предстои ми да регистрирам за пръв път ООД и имам нужда от примерен образец за устав на ООД. Съдружниците ще бъдат двама. Ако няма да Ви затрудни,може да ми го пратите и на посочения е-mail. Благодаря Ви предварително. Упех!
Новобранец

Re: Устав на ООД

Мнениеот старши матрос » 11 Мар 2005, 20:21

Младши, какво разбираш под "УСТАВ" на ООД? Дружествен договор, или този по чл. 141.ал.6 ТЗ? Да не искаш да регистираш кооперация - друг вид т.дружество - там наистина документа за учредяване е УСТАВ, но пък има минимално необходим брой лица за учредители - 7 .Ако успееш да намериш още 5-м ажелаещи - те ще приемат устав на учредителното събрание. Ако нямат намерение да извършват стопанска дейност - такава, от която ще извличат печалба - то може да се регистира - ЮЛНЦ. - отново има приемане на УСТАВ.Тук учредителите са в пъти по-малко на брой от необходимите такива за кооперацията. Кое избираш?
старши матрос

Назад към Търговско право