начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

издаден ЗЗ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издаден ЗЗ

Мнениеот vucev » 30 Дек 2004, 12:30

имам следният проблем , имам издаден ЗЗ от длъжник които скоро почина .последния има имот които е завещан на лице което не му е пряк роднина.падежът на записа е три месеца след смъртта му. Моля ви обяснете ми как да процедирам.
vucev

Re: издаден ЗЗ

Мнениеот lawyer_ivanov » 30 Дек 2004, 12:42

ЗЗ трябва да го предявищ на някой от наследниците. Те са солидарни. Що се касае до завещания имот и предвид недоказуемостта на 135, то можеш само да се надяваш на нарушена запазена част и наследниците да оспорят правото на заветника заради нарушена запазена част (ако има такава). И т.н. и т.п., а най-добре потърси адвокат!:-)
lawyer_ivanov
Младши потребител

Мнениеот vucev » 30 Дек 2004, 12:53

трябва ли да изчакам падежа които е след три месеца.ами ако през това време имота бъде продаден? Мога ли да направя нещо в момента със което да бъде спряна евентуална продажба на имота до момента на падежа? Или просто трябва да изчакам датата на падежа и да предявя ЗЗ на наследниците. не знам.
vucev

Мнениеот lawyer_ivanov » 30 Дек 2004, 13:05

Така, на първо четене мисля, че няма как да спреш продажбата на имота, ако заветника е решил да го продава. Въпроса е дали наследниците ще претендират нарушена ЗЧ. А, че трябва да си изчакаш падежа е ясно. То до тогава сумата не е изискуема, но внимавай с 2та дена срок. Иначе има един пиниз по 51 от ЗН, но не ми се струва особено необходим.
lawyer_ivanov
Младши потребител

Назад към Търговско право