начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Моля за помощ по вписване вливане по ТЗ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за помощ по вписване вливане по ТЗ

Мнениеот mavi » 27 Дек 2004, 18:29

Колеги, моля за Вашето тълкуване и практически съвети относно чл.263 ал.2 т.8 от ТЗ. По същество става въпрос за списък на лицата, придобиващи дялове при вливане ( списъкът сам по себе си е ясен), но продължението "както и данни за съществуващи залози и запори" - за кого се отнася - за преобразуващите се дружества или за лицата, придобиващи дялове. И какъв да бъде по форма документа - удостоверение от търговското отделение или декларация от лицата ?
В момента сме на финала на едно вливане. Имаме определение на Окр.съд за приложени договор за вливане, назначени проверители и доклад на управителя.
Предстои ни да депозираме заявлението за вписване на вливането с приложенията, които и ни затрудняват.
Благодаря предварително за проявания интерес и отзивчивост!
mavi
Младши потребител

Re: Моля за помощ по вписване вливане по ТЗ

Мнениеот alexander_tonev » 27 Дек 2004, 21:23

Според мен, "залози и запори" се отнася до дяловете в и имуществото на вливащото се д-во, тъй като кредиторите не следва да бъдат злепоставяни от преобразуването. Запор или залог върху личното имущество на съдружниците (извън дяловете) е ирелевантно.
alexander_tonev

Re: Моля за помощ по вписване вливане по ТЗ

Мнениеот biserka » 29 Дек 2004, 13:34

Аз наскоро се занимавах с вливане и реших, че доказателства за запори следва да се представят само ако такива има т.е. не съм депозирала нищо в този смисъл и решението излезе без проблем
biserka

Назад към Търговско право