начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

учредяване на ООД/ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

учредяване на ООД/ЕООД

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 10:59

може ли чужд гражданин или чужди граждани да регистрират ООД или съответно ЕООД в БГ. благодаря
Гост

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:13

Разбира се,открай време се прави!Какво точно Ви интересува?
адвокат

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 11:16

за момента не нещо конкретно - просто като възможност за стартиране на някаква дейност тук в БГ. мислех си че има някакви ограничения за чужденците - чух че много македонци правят такива фирми, но за да получат лични карти. определено това не ме интересува, а само развиване на някакъв бизнес. Не съм много сигурен как точно да започне - в сътрудничество или самостоятелно - и затова питам...
благодаря
Гост

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 11:31

а мене ме интересува - необходим ли е договор за управление между едноличния собственик и управителя, когато те са едно и също лице?
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:36

Да,необходим е!
адвокат

Мнениеот M » 09 Ное 2005, 11:37

damyan написа:а мене ме интересува - необходим ли е договор за управление между едноличния собственик и управителя, когато те са едно и също лице?

Изискването е нотариално заврено съгласие за управление и образец от подписа си по чл. 141/3 ТЗ, дори и да е едно и също лице.
M

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 11:38

и кой подписва договора от страна на дружеството?
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:43

Управителят разбира се,независимо,че има двойно качество.
адвокат

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 11:49

добре де това ми изглежда малко нестабилно - нищо че е в различно качество, това е един и същ човек. при това, ако аналогизираме с предствителството - не може да договаряш със себе си, когато изпълняваш поръчка на доверителя - в случая управителя е представител на дружеството. аз си мислех с устава съдружниците да определят един от тях, който да подпише договора с управителя - но това е само при ООД, а кво правиме с ЕООД?
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 11:53

Не винаги волята на законодателя е логична,но законът си е закон,а съдебната практика е решаваща!
адвокат

Мнениеот damyan » 09 Ное 2005, 12:01

това е едно от онези изказвания, които слагат край на всякакви дискусии.
damyan
Младши потребител

Мнениеот адвокат » 09 Ное 2005, 12:10

Така е за съжаление,защото живота е наложил истината,че има полза само от ефективни дискусии,като онези в Законодателната комисия
например.
адвокат

Мнениеот dvps » 15 Ное 2005, 19:46

а нещо повече относно това какви документи се приготвиат и колко струва регистрацията на ЕООД (без адвокатския хонорар, а само таксите), за какав срок от време говорим ...и осте ли е 5000 лв капитала които се внасиа?
dvps
Нов потребител

Назад към Търговско право