начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Пререгистрация на ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пререгистрация на ЕООД

Мнениеот Станислав » 06 Мар 2005, 18:06

Здравейте , искам да ми дадете съвет как да постъпя.
Казуса е следният:Имам регистрирано ЕООД през 1998г., скоро получих писмо от Информационно обслужване /БУЛСТАТ/ , че трябва да направя пререгистрация, свързано с капитала след денониминирането на лева.
Нещо ми е много объркано ,затова ако получа отговор ще съм Ви много благодарен!
Станислав

Re: Пререгистрация на ЕООД

Мнениеот zvezda » 06 Мар 2005, 18:12

Имате ли картонче от БУЛСТАТ? На него пише ли старият неденоминиран капитал? Може би трябва да го смените с друго, което да е актуално. Чудя им се на тия в статистиката - малко пари ли гушат от високите такси, та са погнали хората за още ...
zvezda
Потребител

Мнениеот галина » 06 Мар 2005, 18:18

Отивате във фирмено отделение и пускате една молбичка/свободен/ текст.Нищо сложно.
галина

Мнениеот nikilex » 06 Мар 2005, 18:42

В молбата до съда освен деноминация трябва да поискате и увеличение на капитала 5000 лв.
За кой град става въпрос ???
nikilex
Потребител

Мнениеот Станислав » 06 Мар 2005, 18:42

Какво да пише на тази молбичка- че вписания капитал от 5 000 000 лв. да се промени в 5000лв ли?
Още нещо ще ми трябва ли да приложа?
Предварително Ви благодаря!
Станислав

Мнениеот лунатик » 06 Мар 2005, 19:23

Ако капитала е бил 5 мил. ст. лева - това не е промяна в обстоятелството - махането на 3 нули май става по силата на закона. Но пък ще трябва да се промени размера на дяловете съгласно чл. 117 ТЗ:

(1) Капиталът на дружеството с ограничена отговорност не може да бъде по-малък от 5000 лв. Той се състои от дяловете на съдружниците, които не могат да бъдат по-малки от 10 лева.
(2) Сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 100.
-----------
Та с молбата пред съда следва записаните записаните дялове да отговарят на горното изискване.
А пък от БУЛСТАТ - сигурно искат да се извърши пререгистрацията пред тях . Но да стане това - ще искат копие от съдебното решение с тези промени.
лунатик

Мнениеот nikilex » 06 Мар 2005, 19:43

лунатик, така е. Светнахме го С. че ще иска от съда две промени в обстоятелствата, а ще плати д. т. като за една.
Остава да му предложим и примерен образец и да се надваме виртуално да ни предплати инет трафика например... ще се помолим поне.
Така ще е..., като се нахакваме един през друг в този форум да си "доказваме" кой колко повече разбира от останалите...
Ама нищо... , когато сме най зле - така да сме ...
nikilex
Потребител

Мнениеот zvezda » 06 Мар 2005, 20:27

извинявам се, заблудила съм се, че на картончето е вписан капитала. Но въпреки това си трябва да се заяви с ново съдебно решение пред БУЛСТАТ, за да нанесат промените.
zvezda
Потребител

Мнениеот monteskio » 06 Мар 2005, 20:49

nikilex,
Преди беше радетел на взаимната помощ, а сега се цепиш от кервана?)))))

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот nikilex » 06 Мар 2005, 21:29

Да Взаимопопощ м/у Нас, но не и да даваме безплатни косултации на всеки трети гражданин, посетил настоящия форум.
nikilex
Потребител

Мнениеот monteskio » 06 Мар 2005, 21:34

И аз на няколко пъти съм излагал тази теза.....
monteskio
Активен потребител

Мнениеот лунатик » 06 Мар 2005, 22:20

бе то човек като се увлече понякога.... Ама карай да върви. Поне Станислав ще е доволен, че получи консултация на без коз. няма нищо де...
лунатик

Мнениеот monteskio » 06 Мар 2005, 22:21

Хей приятелю лунатик - къде се беше изгубил по една време?)))
monteskio
Активен потребител

Мнениеот лунатик » 06 Мар 2005, 22:35

Че ти не беше ли се губил? Просто тези два-три месеца имах доста ангажименти и не ми оставаше време да погледна във форума. А като се поосвободих - видях, че има много достойни нове членове - енигма и др. Пък те като се изкажат ... май нищо не може да се добави. Та ми остана удоволствието да чета. (а това е и по-полезно отколкото да се изказвам в тема дето не съм подготвен). Така, че ... не съм се губил;) Тук съм.
лунатик

Мнениеот ким 23 » 07 Мар 2005, 19:11

ако не си направил увеличение на капитала на 5 000 000лв и после деноминация на 5000лв със сигурност ще имаш глоба .Във ВОС слагат 100лв за просочването . Ама вие досега не сте ли вадили от съда удостоверение за актуално състояние, защото ако не ви е деноминиран капитала съдът отказва издаването на акт.състояние. иначе в булстат се ходи само с решението от съда за увеличаването на капитала и за деноминацията, акто не са декларирани.Станислав написа:
ким 23

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 21 Мар 2005, 14:46

ami otdavna sum spodeliala ideiata che chast ot foruma triabva da e vidim samo za yuristi no prakitcheski e trudno osashtesvimo
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот nikilex » 21 Мар 2005, 22:06

...ами съгласен съм, стига да е технически възможно. За да разберем, следва да се обърнем по въпроса директно към МОДЕРАТОРА на сайта на адрес: webmaster@lex.bg
nikilex
Потребител

Мнениеот хахо » 28 Мар 2005, 00:42

Няма технически проблем да ви стегна едно частно форумче с пароли на тези дето желаят по за 20лв на месец. Заповядайте да се регистрирате на http://www.jalkitejuristi.bg.
хахо

Мнениеот адвокат » 28 Мар 2005, 15:58

И аз не съм съгласна с тази безплатна юридическа помощ която се предоставя. колеги, все пак това ни е занаят. От какво ще живеем, а и да си плащаме разходите по кантори, софтуери, литература, вноски и осигуровки, ако всеки се консултира безплатно на форума. После са ни виновни счетоводителите и нотариусите, че ни взимат работата.
адвокат

Назад към Търговско право