начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

Закриване на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закриване на ЕТ

Мнениеот Жоро Делчев » 29 Апр 2005, 11:41

Здравейте,
в училище дъщеря ми има задание:
Закриване на Едноличен Търговец
1. Каква е процедурата
2. Видове документи - бланки
3. Къде, в какви срокове се подават

Благодаря за помоща.
Жоро Делчев

Re: Закриване на ЕТ

Мнениеот 789 » 29 Апр 2005, 12:03

ха, ха , какво плоска лъжа! я отделете пари за адвокат!
789

Мнениеот Жоро Делчев » 29 Апр 2005, 12:10

специалността й е "Управление на макия и среден бизнес"
средно образование при това
получават индивидуални задания за подготовка
Жоро Делчев

Мнениеот Таралан Кольо » 29 Апр 2005, 12:25

Ами да чете детето тогава
Таралан Кольо

Мнениеот Dineffff » 29 Апр 2005, 12:33

Абе това от даскалите ли е, от програмите за обучение ли е, ама има много странни неща в нашето образование. Действително, при мен са идвали още като бях адвокат, ученици със подобни задания, и съм им помагал. Обаче едно не ми е ясно: по какъв начин се помага на учениците в усвояването на съответните знания, като им дадеш да назубрят нещо, което те самите ( а и даскала ) не разбират?
По основния въпрос:
1.Заявление ;
2.Декларация за липса на задължения;
3.Съобщение до данъчна служба лично от лицето ( попълва се в данъчната служба);
4.Съобщение до “Социално осигуряване” лично от лицето ( попълва се на място ) ;
5.Удостоверение от “Социално осигуряване”, че лицето няма задължения към ДОО, допълнителното задължително пенсионно осигуряване, и Националната здравноосигурителна каса .
6.Удостоверение от данъчниото относно липсата на задължения към тях;
7.Ксерокопие на личната карта ;
8.Молба за препис от решението за заличаване
10.Квитанция за платена държавна такса
Dineffff

Мнениеот Жоро Делчев » 29 Апр 2005, 12:42

благодаря много, просто се виждаме в дупка - като се върне със задание - и най вече откаде да ги търсим празни бланки за всички тези неща - като им искат попълнен коплект по процедура за Х-фирма
Жоро Делчев

Мнениеот dinev » 29 Апр 2005, 13:21

Дайте ми мейла си.
dinev
Потребител

Мнениеот Жоро Делчев » 29 Апр 2005, 15:57

Жоро Делчев

Мнениеот Галина » 29 Апр 2005, 18:05

Върви при адвокат и той ще ти помогне!
Галина

Мнениеот Gosho » 30 Апр 2005, 19:52

Абе Галинче,

човекът пита за детето си, ти го пращаш на адвокат грешни пари да дава!

Г-не, поговорете с "гениалния" учител на дъщеря ви на някоя родителска среща! Да не се прави на важен, а да вземе да си върши работата сам - да предостави копия на бланки, децата да си преснимат, да им обясни в общи линии каква информация да впишат в съответната бланка и чак накрая да им даде за домашно подобно задание. Защото иначе излиза, че родителите трябва да обучават децата си! То е съвсем ясно, че децата хабер си нямат от подобна дейност.

То и образователната система е една... Какви ли не училища се нароиха.
Gosho

Мнениеот Галина » 01 Май 2005, 11:39

Гоше, тук не става дума за училище, а просто човечица иска да си открие фирмичка,а пък не му се дават парички на адвокат.Това е !
Галина

Мнениеот monteskio » 01 Май 2005, 12:15

Галина, ако внимателно си прочела темата , то тя е със заглавие - ЗАКРИВАНЕ НА ЕТ, а не регистрация на ЕТ. Според мен има разлика, а ти как мислиш? В този ред на мисли, неоснователно "нападаш" г-на Жоро Делчев.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Мнениеот bgjurist » 03 Май 2005, 10:21

Абе, има и друга процедура за закриване на ЕТ - например, обявяването й в несъстоятелност. Така че, ако г-н Делчев иска даскалът да не дава подобни домашни за в бъдеще на детето му, нека му препише Част ІV от ТЗ - тогава на даскала мозъкът ще му изтече през ушите (образно казано)!!! ;-)
bgjurist
Потребител

Мнениеот valq » 03 Май 2005, 15:23

А защо г-н Делчев има регистрация в сайта, след като е редови гражданин? Или трябва да го питаме към коя колегия е "бащата на детето му"?
valq

Назад към Търговско право