начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

актуално състояние

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

актуално състояние

Мнениеот kriksi » 17 Дек 2010, 12:50

Здравей те, аз съм счетоводител и за да определя задължително самоосигуряващите се лица от съдружниците се позовавам на Актуалното състояние /кои съдружници са определени като управители/

на обикновенно АС е написано
Дружеството се управлява от съдружниците и представлява:
1.............
2.........

на АС издадено за вписване в АВ е написано:
Дружеството се управлява и представлява от:
1............
втория съдружник липсва

на двете АС е написано че последни промени по партидата на направени през 1995 год.
kriksi
Нов потребител

Re: актуално състояние

Мнениеот ifand » 17 Дек 2010, 15:44

Възможно е да има пропуск при пререгистрацията на дружеството. Ако е така поискайте от ТР да си поправи грешката.

Или са подадени промени след пререгистрацията и единият управител е освободен. Проверете го в страницата на ТР по ЕИК на дружеството.
ifand
Младши потребител

Мнениеот kriksi » 17 Дек 2010, 16:01

моля да ме извините ако не съм се изразила правилно
фимата е с подадени дани в АВ и все още не е излязро решение

Двете актуални са издадени от Пловдивски Окръжен Съд - първото сме го вадили преди месеци по желание на наши клиенти за да се представи при сключване на сделка, а второто АС сме извадили за представяне пред АВ за вписване

Не разбирам трябва ли да има такова различие м/у двете и на какво основание като промени не са извършвани
kriksi
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 17 Дек 2010, 18:26

Не, не трябва, от това, което сте написала - не са правени промени от 1995, а в двете УАС, и двете издадени през 2010 г., има разниване по отношение на лицата, управляващи и представляващи дружеството. Възможна е грешка, но, ако е така, защо сте подали докумнти за пререгистрация, след като сте консатирали проблема и преди да го отстраните :shock:
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот law_master » 17 Дек 2010, 21:55

Един въпрос на начинаещ юрист: Щ правя пререг. на фирмата на един приятел. Обаче фирмата е рег. в др. град. Защо не може, след като ТР е централен да извадя Акт. Състояние от моя град не от града по седалище на фирмата ?
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот ifand » 17 Дек 2010, 22:01

Защото фирменото дело е в съда, в който е регистрирано дружеството. Докато то не се пререгистрира, то не е вписано в единния и централен ТР.
ifand
Младши потребител

Мнениеот law_master » 18 Дек 2010, 10:00

да, правилно, вчера преди да засяпя ми светна и на мене.
Благодаря за отговора :)
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот hidden » 18 Дек 2010, 11:12

kriksi написа:Не разбирам трябва ли да има такова различие м/у двете и на какво основание като промени не са извършвани

Възможно е при пререгистрацията да са подадени данни, различни от тези, които са по фирменото дело. АС от ОС се издава въз основа на дружествения договор, АС от АВ би трябвало да е същото, но е възможно този, който е подавал документите за пререгистрация, да е подал сгрешени данни, а от АВ да не са забелязали разминаването.
Как точно е записано в дружествения договор и какви данни са заявени със заявление А4?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот ifand » 18 Дек 2010, 15:01

kriksi написа:моля да ме извините ако не съм се изразила правилно
фимата е с подадени дани в АВ и все още не е излязро решение

Двете актуални са издадени от Пловдивски Окръжен Съд - първото сме го вадили преди месеци по желание на наши клиенти за да се представи при сключване на сделка, а второто АС сме извадили за представяне пред АВ за вписване

Не разбирам трябва ли да има такова различие м/у двете и на какво основание като промени не са извършвани

След като все още не е излязла пререгистрацията може да получите и отказ, ако наистина няма промяна междувременно, защото ще се получи разминаване между данните по АС и дружествения договор.
АС за пререгистрация трябва да отразява всички промени по партидата на дружеството до 31.12.2007 година.
ifand
Младши потребител

Мнениеот kriksi » 19 Дек 2010, 16:31

незнам какво става - ще чакам отговор от АВ и шефовете да си оправят нещатаV
на като счетоводител трябва да си обясня кой съдружник как ще се осигурява - и съответно да имам някакава защита - документално.
или по скоро се позовавам на АС, дружествения договор и картончето БУЛ.
Дружествения договор е от 1990 и на раздел управление е написано:
а/ общо събрание на всички съдружници
б/ председателя на фирмата

как да разтълкувам този раздел с вписани две точки?
kriksi
Нов потребител

Назад към Търговско право