начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

ДМА –без документ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ДМА –без документ

Мнениеот dessys » 16 Дек 2010, 12:58

poli_g написа:Къде сбърках?

Май става дума за всички ни на куп.
dessys
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Дек 2010, 13:03

:) Предполагам ще поясни.
С договора - правната страна.
С протокол, след като не е търговец, и счетоводната ( макар, че в случая дори не е нужен договор заради самата сделка).

За данъчната предполагам е във връзка с моето твърдение, но то пък е с оглед коледните ти надбавки... не по темата.

Ще изчакам.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 16 Дек 2010, 13:15

Интересна темичка ... И сега какво ми казвате счетоводителите? Че ако ЮЛ закупи от ФЛ /нетърговец/ дадена стока, то няма как да се заприходи тази стока като актив? Ц,ц,ц ... това по кой счетоводен стандарт? Не искам да ви се бъркам в счетоводната работа /със сигурност разбирате повече от мен/, ама това ми се струва невъзможно, което се опитвате да ми го кажете ...
По-скоро някой пак не си е научил урока, отколкото да е налице "дупка" в правилата ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 18 Дек 2010, 15:27

Ъъъъ...
Аз съм виновен. Забележката ми не бе към Поли, а към Деси.
Правната страна Поли я изясни. Счетоводната я следва, а данъчната - ЗДДС, ЗКПО.
SashkoS
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 18 Дек 2010, 19:32

poli_g написа:
REVOLUTION написа:
dessys написа:Господине аз говоря за конкретния случай на питащия, който до колкото разбрах е купил павильон от фирма - физическо лице (ЕТ) и иска да го заприходи. ЕТ не са ли данъчно задължени?

Дори да го е купил от ЕТ , за което няма информация във въпроса , въпросното ЕТ може да не е данъчно задължено лице по смисъла ЗДДС и да не е длъжно да издава данъчна фактура.
Фактурата не е единствения счетоводен документ , нали така?

Така е, но в конкретния случай имаме ли търговец- има задължение да издаде ( повечето имат такива кочани, а най-малкото- касов бон).
Тези, които не са регистрирани по ДДС също издават фактури, нали така( изключението на чл. 113, т.7 ЗДДС). :)

Това е неотносимо към спора, но поне по изложеното смятам, че счетито не бива да ходи на семинар.

Да , точно така е!
Аз се поувлякох! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Предишна

Назад към Търговско право