начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

"Зелена" електронна документация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Зелена" електронна документация

Мнениеот mishobg12 » 12 Сеп 2010, 00:05

Здравейте,
фирмите за всяко свое изделие изпечатват и наснимват дебели папки с документация, копия на сертификати от изпитания, декларации за съответствие с евро-стандартите и т.н.
Въпросът ми е, има ли някаква административна пречка всичко това да се съдържа на оптичен носител, например - така биха се спестявали 5 топа хартия месечно.
И понеже, като юристи едва ли имате толкова специализирани знания точно в това, тъй като тези правила навярно не са писани в закони, а някакви стандарти, поне ми кажете вашето общо мнение или ако не знаете какво е положението - според вас правилно ли е да няма хартиен носител.
Благодаря Ви и поздрави
Последна промяна mishobg12 на 14 Фев 2012, 03:20, променена общо 1 път
mishobg12
Нов потребител

Re: "Зелена" електронна документация

Мнениеот TheOldMan » 12 Сеп 2010, 21:30

Ползвайте рециклирана хартия, ако сте загрижен за околната среда. Но само на електронен носител... май няма как да стане. Местенето на тези папки от едно бюро на друго е основна задача на цяла армия държавни чиновници, които взимат (не малки) заплати за тази си дейност. Така ще ги лишите и от друга основна тяхна задача - да поставят печати, да пишат резолюция с червен химикал в горния ляв ъгъл, да се подписват на всяко листче...
А ако недай си боже нещо лошо стане с някой екземпляр от продукцията ви - към 1 декар дървесина ще отиде по папки в съдилищата, само заради липса на мокър печат на 5-я екземпляр на някаква хартишка...
Може би след 20-тина години ще има някаква светлина в тунела, но засега...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: "Зелена" електронна документация

Мнениеот mishobg12 » 14 Сеп 2010, 06:08

Благодаря за отговора. Разбира се, освен околната среда стои и въпроса, че CD-то струва стотинки, за сравнение с хартията и тонера.
mishobg12
Нов потребител

Назад към Търговско право