начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Внос

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Внос

Мнениеот Милена.П » 03 Яну 2005, 12:45

Честита, успешна и щастлива Нова година!

Колеги, някой има ли яснота по следния въпрос - с какви документи трябва да се съпровождат храни и лекарства при внос в България? Има ли някаква специфична процедура? Ще ми спестите много време ако някой вече е "извървял този път". Предварително благодаря!
Милена.П

Re: Внос

Мнениеот geryvesy » 05 Яну 2005, 14:27

Със съответните сертификати издавани от страните, от които се внасят. Аз съм внасяла сухо мляко от турция. Към стоката имах сертификат на турски. А за лекрствата предполагам разрешително за производство.
geryvesy
Младши потребител

Мнениеот g.b.g » 05 Яну 2005, 15:03

При внос на хранителни продукти, ако са от животински произход е необходимо ветеринарно разрешително/издава се от Нац.Ветеринарна служба, за определен продукт, количество, ГКПП, произход, място на складиране/, ако са от растителен произход, разрешителното се издава от СХЕИ
g.b.g

Мнениеот Милена.П » 05 Яну 2005, 16:13

Благодаря!
А знаете ли освен в Закона за храните уреден ли е някъде другаде нормативно въпроса?
Милена.П

Назад към Търговско право