начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

наследство

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство

Мнениеот Ирина Ангелова » 30 Дек 2004, 10:40

Собственик съм на предприятие и притежавам 52%.Фирмата е ООД и имам съдружник.Преди 5месеца ме оперираха от рак и все още не се знае дали ще се възстановя.Въпроса ми е:Какво трябва да направя сега в случай на смърт ,така че само дъщерите ми да получат моите дялове от предприятието.Едната е студентка трета година на 22г. а другата на 18г. Не желая нищо да оставя на съпруга си.
Ирина Ангелова

Re: наследство

Мнениеот adv_Dim-v » 30 Дек 2004, 12:46

Можете да им прехвърлите дяловете си сега.
adv_Dim-v

Re: наследство

Мнениеот lawyer_ivanov » 30 Дек 2004, 14:46

Трябва да направите протокол за приемане на нови съдружници и ОС даъгласи да си продадете дяловете на външни лица (в случая дъщерите Ви).
Ама май много е лош този Ваш съпруг!:-)
lawyer_ivanov
Младши потребител

Назад към Търговско право