начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Конфликт на интереси

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Конфликт на интереси

Мнениеот taniadv » 15 Ное 2008, 20:18

Има ли конфликт на интереси , ако в групата в частната занималня, в която работя допълнително, дойде дете от моето училище?
taniadv
Нов потребител

Re: Конфликт на интереси

Мнениеот laridii » 18 Ное 2008, 16:54

Не няма конфилкт на интереси, то колко училища имат занимални към тях, в които преподавателят титуляр учи децата и в занималнята.
laridii
Потребител

Мнениеот don_juan » 19 Ное 2008, 20:39

Мисля, че принципно има конфликт на интереси ! Поне такова е становището в практиката на съда ... :?
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот laridii » 20 Ное 2008, 16:04

Дон Жуан, забележете обаче, че детето е от училището, в което тя преподава, не е споменала да е от клас, в който тя преподава. Пък и тук става дума за занималня, не за частни уроци. Дайте по конкретно за съдебната практика!
laridii
Потребител

Мнениеот teddi_66 » 29 Яну 2009, 19:57

Учителка съм от 22 години. В момента работя с втори клас. От две години работя и в частна занималня, която се намира извън училище. Децата с които работя са в първи клас, от училището в което работя. Може ли да говорим в този случай за конфликт на интереси?
Моето мнение е , че частните уроци нямат нищо общо със следобедните занимания с децата, защото те не са уроци. Родителите са ми гласували доверие , децата им да са прибрани и с написани домашни.
Моля ВИ помогнете ми, с по- конкретен отговор, дали в този случай можем да говорим за конфликт на интереси, защото ми предстои разговор с директора на училището по този въпрос..........
teddi_66
Нов потребител

Мнениеот law_master » 29 Яну 2009, 23:22

Така...

,,Конфликт на интереси'' като легално определено понятие не съществува, поне в КТ и ЗДСл. Но от практиката може да се определи като ,,хипотеза, в която личният интерес на служител, назначен в държавния сектор, и задълженията, произхождащи от длъжността му, са в противоречие или могат да се окажат в противоречие''. Ergo, конфликт на интереси ще има ако на Вас Ви е вменено като служебно задължение да ръководите занималня към училището в което работите.
Във вашият случай /само предполагам/ става въпрос за т.нар. външно съвместителсво по чл.111 КТ.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот ilianyanev » 30 Яну 2009, 13:15

Ама че дивотия. И учителите ли са на публична длъжност?
ilianyanev
Младши потребител

Назад към Трудово право