начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

имам ли право да съдя фирмата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имам ли право да съдя фирмата

Мнениеот adesito » 17 Дек 2007, 20:34

Освободиха мъжа ми от работа по Чл.328 ал.1 т.6 от КТ
в тази фирма съпруга ми работи от 6 години едва сега се сетиха че тои бил с основно образование и решиха да го освободят от работа.Тои е секретар на синдикат и не поискаха от същия синдикат разрешение за освобождаване.Въпроса ми е имам ли право да ги осъдя,защото според мен е тенденциозно?
adesito
Нов потребител

Мнениеот stupy » 17 Дек 2007, 23:28

вие лично можете "да съдите Вашия работодател". Нека съпругът Ви да реши иска ли да търси правата си и да се обърне към адвокат. Междувременно може да пусне една жалба и в Инспекция по труда да направят праверка. Те също могат да му помогнат с консултация
stupy
Младши потребител

Назад към Трудово право