начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудов договор

Мнениеот Desi_80 » 30 Сеп 2007, 00:37

Здравейте ! Нуждая се от правен съвет и мисля че тук има хора, които могат да ми помогнат , за което им благодаря предварително .
Понеже имам поблеми с работодателя си искам да напусна без предизвестие. Договорът ми е сключен на основание чл.70 КТ във връзка с чл. 67 от КТ , като е посочено в същия, че срокът на предизвестие при прекратяване на трудовият договор се определя на 30 дни . Не е уточнено в коя полза е . Също така в полето за срок...... до дата ........ нищо не е попълнено . Да разбирам ли, че договорът ми е срочен и е сключен в полза и на двете страни т.е. че трябва да дам едномесечно предизвестие за напускане .
Ще ви бъда благодарна ако някой ми отговори на въпросите .
Desi_80
Младши потребител

Мнениеот dask » 30 Сеп 2007, 11:03

Най-добре е наистина да попитате адвокат, но задължително носете със себе си и екземпляра от трудовя договор.
Винаги когато от мен са искали консултация по телефона впоследствие се е оказвало, че не всичко е бли казано.
Що се отнася до прекратяване без предизвестие от страна на работник или служител, има различни възможности, но след като е ясно цялото съдържание на договора, може да се направи преценка, коя е удачна.
И не се обиждйте от поста на KCN, а проявявайте недоверие към "доброжелатели" като radini, които и без това нищо не разбират. :!:
dask
Потребител

Re: трудов договор

Мнениеот monteskio » 30 Сеп 2007, 19:52

Desi_80 написа:Здравейте ! Нуждая се от правен съвет и мисля че тук има хора, които могат да ми помогнат , за което им благодаря предварително .
Понеже имам поблеми с работодателя си искам да напусна без предизвестие. Договорът ми е сключен на основание чл.70 КТ във връзка с чл. 67 от КТ , като е посочено в същия, че срокът на предизвестие при прекратяване на трудовият договор се определя на 30 дни . Не е уточнено в коя полза е . Също така в полето за срок...... до дата ........ нищо не е попълнено . Да разбирам ли, че договорът ми е срочен и е сключен в полза и на двете страни т.е. че трябва да дам едномесечно предизвестие за напускане .
Ще ви бъда благодарна ако някой ми отговори на въпросите.

Здравейте,

Вероятно сте попаднали на некоректен работодател.

При положение, че не е посочен вида на договора по повод на който се провежда изпитването се приема, че той е безсрочен договор.

Ако не е уговорено в чия полза е възможността за прекратяването на договора със срок за изпитване без предизвестие, то се приема че това право същестува и за двете страни.

В резултат на горното може да се направи следния извод: договорът по повод на който се провежда изпитването е безсрочен. В срока на изпитване / 6 месечен, при положение, че няма друг указан срок/, можете да прекратите договора си без предизвестие.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот Desi_80 » 01 Окт 2007, 20:54

Monteskio, благодаря ти двойно за изчерпателният отговор . :wink:
Desi_80
Младши потребител

Назад към Трудово право