начало

Адвокат Иво Ивков осъди „Левски“ за над 20 000 лева Адвокат Иво Ивков осъди „Левски“ за над 20 000 лева

относно работата ми

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно работата ми

Мнениеот margita » 25 Юли 2006, 13:48

Здравейте! Миналата година на 10 юли бях назначена на работа в държавно предприятие на срочен договор до завръщане на титуляр , който е в чужбина. Бях бременна в 2 месец. Тази година съм в майчинство от февруари. Малко преди 10 юли на мястото на титуляра когото замествам беше назначена друга служителка, а на мен договорът ми беше удължен като бях назначена на мястото на друг титуляр \ която е в майчинство и се връща на работа септември догодина. 2та година от моето майчинство изтича февруари 2008. Когато подадох молба в началото на юни за продължаване на договора ми бях предупредена да се оглеждам за ново работно място септември догодина. Имат ли право да ме съкратят докато съм в майчинство и как е възможно макар и за няколко дена на мястото на 1 титуляр да бъдем 2 служителки.
margita
Нов потребител

Мнениеот portokal » 25 Юли 2006, 14:03

Имат право, и това не е съкращение, а прекратяване на срочно трудово правоотношение поради изтичане на срока му. Съкращението е друго: намаляване на броя на работните места в предприятието, поради което изхвърчат хора с постоянни договори или с договори с неизтекъл срок.
Няма значение, че сте в майчинство. Ако не Ви намерят друго място там поне до изтичане на майчинството, наистина си търсете нова работа.
Опаа. Сега погледнах по-подробно. Това с назначаването на другата жена е странно. Титулярът е напуснал, така ли? За съжаление пак могат да го направят. Вашият договор не става автоматично безсрочен с изтичането на 5 работни дни, защото не работите в момента реално. Искат се 5 дни действителна работа.
Можеха да назначат на постоянното място Вас и да намерят друг заместник до изтичане на майчинството Ви, но са решили друго.
Последна промяна portokal на 25 Юли 2006, 14:12, променена общо 1 път
Аватар
portokal
Старши потребител

re

Мнениеот margita » 25 Юли 2006, 14:11

Много Ви благодаря1 Странно ми е как е възможно макар и за няколко дена да бъдем две служителки на мястото на 1 титуляр и след това аз да бъда прехвърлена на мястото на друг за който е сигурно че ще се върне. 1 ия титуляр е много вероятно да си остане да работи в чужбина и между другото непрекъснато назначават хора на срочни договори в предприятието , а мен ме предупреждават година по\рано да си търся нова работа.
margita
Нов потребител

Мнениеот portokal » 25 Юли 2006, 14:17

Странно ми е как е възможно макар и за няколко дена да бъдем две служителки на мястото на 1 титуляр и след това аз да бъда прехвърлена на мястото на друг. ... 1 ия титуляр е много вероятно да си остане да работи в чужбина...

Значи титулярът е бил в отпуска и сега му се прекратява и на него трудовият договор?
Ако да - възможно е според мен. Вие сте назначена по заместване, но сега се налага да назначат постоянен и не са длъжни да изберат Вас.
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Трудово право