начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Работно време

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Работно време

Мнениеот unnamed_ » 16 Окт 2007, 12:21

Искам да Ви помоля за съвет!
Имам следния случай: работниците във фирма, занимаваща се с търговия по трудов договор се водят на 5 дневна работна седмица, а дефакто работят и в събота до 14:00 часа. Възможно ли е, и ако е, какво допълнително споразомение трябва да се направи, та да е всичко изрядно и при евентуална проверкада си нямаме проблеми? Изработеното време в съботните дни как ще се компенсира: с допълнителен годишен отпуски или с по-висока заплата?
Благодаря Ви предварително....
unnamed_
Нов потребител

Мнениеот justso » 16 Окт 2007, 15:25

Извинявайте KCN_kg, но не мисля, че сте прав да нападате unnamed. Обикновено в една малка или средно голямо търговски дружества никой дори не се сеща за консултация с юрист. Обикновено всички казуси относно персонала, а да не говорим, че често и такива свързани с регистрация на дружество, промяна в регистрацията и т.н. се считат за задължение на счетоводителя. Той от своя страна след дълго ровене из закони и наредби решава да потърси отговор по някакъв безплатен начин, защото съгласете се не е длъжен да плаща на адвокат, вместо шефа си.
А иначе съм абсолютно съгласна, че по въпросите, които ни интересуват следва да се обърнем към лице, компетентно в тази сфера. Жалко, че засега в споменатите от мен дружества такава практика е почти непозната/По мое мнение, разбира се/.
justso
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 16 Окт 2007, 19:30

justso, на ваше място, ако сте счетоводителя, бих отговорил че не съм компетентен по въпроса.
Ако чорбаджията не иска да се обърне към юрист, нека си наеме специалист ЛС и ТРЗ
prnedev
Активен потребител

Мнениеот barri » 17 Окт 2007, 13:54

то затова повечето предприятия в БГ са в окаяно състояние, защото за важните неща никой не пита специалисти в конкретната област, а шефа си мисли, че знае всичко.
barri
Потребител

Мнениеот kavage » 06 Ное 2007, 16:38

при условие, че работната седмица е от 40 часа, а вашите работници полагат повече от 40 часа на седмица, как искате да заобиколите закона?
може да им разместите почивните дни, ако искате да имате работници и в събота, без да нарушавате закона, почивните им дни не е задължително да са в събота и неделя
kavage
Младши потребител

Мнениеот RumenL » 05 Яну 2008, 10:19

Президента на фирмата да се научи, че безплатни обяди няма - ние сме учили и това учене струва пари, които тепърва трябва да изкараме - вашия шеф прави ли подаръци на бедни клиенти на вашия магазин ?
RumenL
Младши потребител

Назад към Трудово право