начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Vapros otnostno zaplata

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Vapros otnostno zaplata

Мнениеот eminema » 07 Дек 2007, 22:34

Здравеите,
някои може ли да ми каже как се образува реалната заплата от основната заплата ? Питам това защото подписах първия си договор наското и в него пишеше основна работна заплата, и според моите приятели няма да взема тези пари, защото те ще бъдът обложение с данъци. Бих те ли ми каза ли да ли това е така ?
Благодаря ви предварително :)
eminema
Нов потребител

Re: Vapros otnostno zaplata

Мнениеот donna » 07 Дек 2007, 22:40

eminema написа:Здравеите,
някои може ли да ми каже как се образува реалната заплата от основната заплата ? Питам това защото подписах първия си договор наското и в него пишеше основна работна заплата, и според моите приятели няма да взема тези пари, защото те ще бъдът обложение с данъци. Бих те ли ми каза ли да ли това е така ?
Благодаря ви предварително :)

Разбира се ,че се облага .....
donna
Старши потребител

Мнениеот Akademika » 08 Дек 2007, 17:40

Леле , до какво води слушането на Еминем......
Akademika
Потребител

Мнениеот system » 08 Дек 2007, 18:54

Основна заплата плюс процент за прослужени години минус данък общ доход минус осигуровки. Например ако основната Ви заплата е 300 лева, ще получите между 250 и 270 лева. Не съм точен, трябва да се изчисли съобразно размера на данъка - мисля че е 10 % от 01.01.2008 г., и размера на осигуровките - мисля че между 22 % и 26 % от дохода Ви, от които проценти 60 % плаща работодателят а 40 % плащате Вие. Пак казвам, че с цифрите и процентите може да бъркам.
system
Активен потребител

Мнениеот dask » 09 Дек 2007, 14:04

Днес наистина ми е по- забавно да чета форума "за юристи" и не съжлявам, че се отказах от разходката до Банско.
Та като съчетаем въпроса на eminema с отговора/пълен с вестникарски предположения/ на sistem-a се получава ЕМИ НЕМА СИСТЕМА. :lol:
dask
Потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 10 Дек 2007, 13:15

дерзай! След около 20 години работа плюсовете ще надхвърлят минусите и реалното трудово възнаграждение може да е по-високо от основната заплата /която от своя страна след толкова служба ще бъде също по-висока, ако си вършиш работата/.
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Трудово право