начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Имам нужда от малко помощ-пенсиониране

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам нужда от малко помощ-пенсиониране

Мнениеот pressgroup » 15 Ное 2007, 11:10

Здравейте на всички...Имам нужда от малко помощ и ще Ви бъда благодарен, ако ми помгнете. Майка ми работи в Лукойл Нефтохим. Тя е на 56г. и 3 месеца. Направила е 14г. и 3 месеца стаж-втора категория. Въпроса ми е има ли вариант тя да се пенсионира за втора категория и ако не, какви са вариантите за компенсиране на тези липсващи 9 месеца(доколкото знам е направила необходимите точки)-купуване, прехвърляне на стаж от родител или от моя(тъй като и аз имам 3 г. втора категория).
Благодаря Ви предварително.
pressgroup
Нов потребител

Мнениеот genius75 » 16 Ное 2007, 16:56

Материята за пенсионирането не е трудов въпрос. Тази тема е за форума за социално осигуряване, просто защото пенсионирането се извършва пореда на КСО, а не по реда на КТ. И вместо да си губиш времето, щото за да се даде правно становище следва да се разгледат документите които притежава вашата майка и за това - с документите - право в РУСО. Те ще ти отговорят по-точно. Добре да започне да си събира от работодателите УП-тата.
genius75
Потребител

Назад към Трудово право