начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Пръстови отпечатъци във фирмата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пръстови отпечатъци във фирмата

Мнениеот endeavour » 25 Сеп 2007, 19:20

Здравейте,

От известно време насам във фирмата ни има система за контрол, която идентифицира служителите чрез пръстови отпечатъци. Т. е отчита се кой кога идва на работа.

Интересува ме дали е законна тази практика и има ли право една частна компания да събира подобни данни.

-----

Същата тази фирма започна и да изисква от служителите
болничните да бъдат заверявани от ДЗИ, с които фирмата има здравна застраховка,
преди предаване. Освен това те трябва да се носят задължително на втория неприсъствен ден
за да бъдат валидни.

Тук също ме интересува дали е законно това и ако не, какво може да се направи.
endeavour
Нов потребител

Мнениеот akrasimirova » 26 Сеп 2007, 11:49

Можете да се обадите в Инспекцията по труда за консултация.
За болничните зная, че се предават 24 часа от издаването им. Също така се ходи до банката, която ви превежда заплатата, за бележки с IBAN код и още нещо мисля. За да може след това там да Ви бъдат преведени парите за дните в които сте били в болнични
akrasimirova
Нов потребител

Назад към Трудово право