начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Причиних лека телесна повреда - последици

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот bartol » 16 Ное 2006, 21:00

uvella написа:ле-ле-е-е-е. Какъв прокурор бе, bartol!!! Не бях гледала скоро темата, ама пък това... Обвинението е предявено за ЛТП по хулигански подбуди - чл. 131,т.12 НК, във вр.с чл. 130,ал.1 НК. Следователно е от ЧАСТЕН ХАРАКТЕР.

Я виж ти - я погледни дали квалификацията по чл.131,ал.1,т.12 е посочена в чл.161,ал.1 НК и дали такова престъпление е от общ характер. Ле- ле ???
bartol
Потребител

Мнениеот nezret » 21 Ное 2006, 19:50

Споделям мнението на колегата бартол и няма да добавя нищо защото тавтологията е дразнеща и излишна. Но към пича която мадамата му е свила номер. Мъжът с която е била и е жертвата не е виновен. Като всеки мъж си търси, от съд и от жена се иска всичко а получаваш каквото ти дадат. Особено ако живеете заедно и не дай си ти да плащаш всичко да те използва, в такова афектно състояние дори и да си им счупил и на двамата носовете и ръцете и деянието да се квалифицира като средна телесна повреда пак ще си сух. По принцип защитавам пострадали, не подсъдими по морални причини. Но твоето деяние е напълно оправдано, особено ако съдията е мъж. Всеки мъж ще те разбере и съчувства.Всеки експерт психолог ще даде заключение че сме в психопатологичната категория физиологичен афект и че си частично невменяем. Това е излишно защото деянието ти е от частен характер ,не е голяма философия и ще минеш бързо и тънко. глоба и хонорар и чисто съдбно досие.
nezret
Потребител

Мнениеот aleks84 » 21 Ное 2006, 22:27

ММММда, определено деянието е извършено в състояние на афект, а иначе, хи хи, леко се е разминал lover - a, трябваше да понапляскаш и девойката :twisted: Това в кръга на шегата, уточнявам, че понякога да пишеш в този форум е като да бръкнеш в кошер с оси или ...да те заварят с чуждо гадже:)
aleks84
Потребител

Мнениеот maria01 » 24 Ное 2006, 11:57

Колеги, мисля, че приемаме правната квалификация на деяниетож, която е написал питащия на пълно доверие. Счупени кости на носа и хематом - съмнява ме , че отива към средна. От какво се е получил този хематом, май понапляскването е било доста сериозно. Хулигански подбуди няма категорично, мотивът е личен и в състояние на афект /което, обаче, се доказва със свидетели/, а свидетел кой е - само приятелката. Тя ако каже - този не го познавам и не съм имала отоношения с него, дойде и наби приятеля ми, тогава - какво? Така, че най-добре може да го посъветва този, който е запознат в детайли с доказателствата по делото.
maria01
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право