Здравейте, нов съм във форума и като цяло се регистрирах, за да задам няколко въпроса, които за момента не мога да отправя към адвоката си.
Преди 10 дни ме заловиха с малко над 4г марихуана. Не съм осъждан до момента. Обвинението ми се води по чл. 354а. Имам един свидетел срещу мен по делото, който твърди, че съм му разпространявал в някакъв период от време. Образуваха бързо дп, след което ме държаха 7 дни в ареста и в момента съм под домашен арест. Интересува ме в какъв срок би следвало да ми е съдебното дело и това, че съм по БП фактор ли е за срока на делото ? Четох, че трябва до 14 работни дни да са събрали доказателства, но и това не знам така ли е. Както казах, за пръв път имам премеждия с полицията и съда и не разбирам как се случват нещата, а и се притеснявам. Благодаря предварително!
- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Срок за дело / бързо досъдебно производство / 354а ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Срок за дело / бързо досъдебно производство / 354а ?
Разследващият орган приключва бързото производство до седем дни. При Вас явно вече не е вече бързо производство.
- katerinakuch
- Активен потребител
Разглеждайки вероятностите, които ни предлага НПК в глава 24, срокът може да мине и един месец до влизане – делото в съда и от тогава още 7 дни за насрочването (чл 358 – НПК).
Например: чл. 356 от НПК предполага хипотетичен максимален срок на действия по разследването до 28 дни. От там насетне чл. 356 от същия кодекс предполага още 3 до 7 дни за произнасяне на прокурора.... Така че, минахме месец... Вероятно все още сте си в „бързинката” на производството.
Например: чл. 356 от НПК предполага хипотетичен максимален срок на действия по разследването до 28 дни. От там насетне чл. 356 от същия кодекс предполага още 3 до 7 дни за произнасяне на прокурора.... Така че, минахме месец... Вероятно все още сте си в „бързинката” на производството.
- nikodim77
- Активен потребител
Тоест няма вариант делото да е в близкия месец-два да кажем?
Също ме интересува решението на окръжния съд за МН домашен арест може ли да се обжалва? Всичките тези въпроси трябваше да задам на адвоката си, но и той, и аз сме възпрепятствани и затова реших да питам тук. Благодаря.
Също ме интересува решението на окръжния съд за МН домашен арест може ли да се обжалва? Всичките тези въпроси трябваше да задам на адвоката си, но и той, и аз сме възпрепятствани и затова реших да питам тук. Благодаря.
- blingbling
- Нов потребител
Ще ме прощавате blingbling, но какво значи, „възпрепятствани"?!? Още преди 142 години Александър Бел е патентовал телефона..., който от тогава е усъвършенстван... Е, колко да сте възпрепятствани с адвоката си та да не се чуете барем по телефон...?
Тези въпроси ги отнесете към него! В крайна сметка той е поел защитата Ви и малко или много би следвало да следи за Вашия интерес, но не и без Вашата активност. Още при запознаване със съдебния акт по мярката за неотклонение е следвало да попитате дали може да се обжалва! Най-малко това ведно със сроковете е посочено в акта на съда.
На въпроса: Лично – мисля, че не остават чак два месеца до делото Ви.
Тези въпроси ги отнесете към него! В крайна сметка той е поел защитата Ви и малко или много би следвало да следи за Вашия интерес, но не и без Вашата активност. Още при запознаване със съдебния акт по мярката за неотклонение е следвало да попитате дали може да се обжалва! Най-малко това ведно със сроковете е посочено в акта на съда.
На въпроса: Лично – мисля, че не остават чак два месеца до делото Ви.
- nikodim77
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|