начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Жалба за кражба за 100 лв. ?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Жалба за кражба за 100 лв. ?

Мнениеот andrey87 » 13 Май 2018, 20:00

Здравейте,
интересувам, дали има смисъл да подавам жалба за кражба, на стойност 100 лв. и дали въобще някой ще се занимава с проверка ?

Случая е следния, купих си екшън камера от emag.bg и след около 3 месеца ми се налижи да я изпратя обратно към тях за сервиз, във връзка с дефект.
Изпатих им камерата заедно с картата памет, която закупих отделно от камерата и не от тях.(картата е 100лв.)
След един месец ми върнаха камерата, но картата памет, не беше в камерата.
Писах им мейл да ги попитам какво е станало и ми отговориха, че карта не е имало и не са я взима ли!
След това им писах още няколко пъти да проверят и да ми отговорят дали отказват да ми върнат камерата, но неми отговарят по никакъв начин на мейлите.
И се чудя, дали има смисъл да подавам жалба, че са я откраднали, не че е някаква голяма сума и ще си взема друга, но въпроса е принципен и това безразличие и бездействие ме изнервя , а и са си пари все пак.
Моля за съвет от някой по запознат.

Благодаря предварително за съдействието!
andrey87
Нов потребител

Re: Жалба за кражба за 100 лв. ?

Мнениеот bludniq_sin » 14 Май 2018, 16:08

Случаят прилича повече на обсебване, а не на кражба. Можете да подадете сигнал и да опишете случая - имали сте вещ, вещта е изчезнала - вие сте пострадал. Имате всякакво право да търсите съдействие вкл. и да подадете сигнал. Дали има смисъл - по-скоро не.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот andrey87 » 14 Май 2018, 16:45

Ами то и на мен не ми се занимава, даже вече си купих нова карта, но въпроса е принципен.
Понеже на много хора, така не им се занимава и някои печелят за това, че хората не си търсят правата за дреболии, което много ме дразни и ще си пусна жалба, пък кавото стане, поне да им създам малко и на тях проблеми.
В случая, понеже е онлайн търговец, имате ли идея, къде е най-добре да си пусна жалбата ?
andrey87
Нов потребител

Мнениеот boxko » 14 Май 2018, 16:53

В товарителницата описана ли е въпросната карта?
boxko
Потребител

Мнениеот andrey87 » 14 Май 2018, 17:14

За жалост не е.
Но това е защото те я изготвят и пращат куриер, аз само заявявам, че е за сервиз на сайта им и толкова, даже не пише никакви детайли в товарителницата.
andrey87
Нов потребител

Назад към Наказателно право