начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Давност-лека телесна повреда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Давност-лека телесна повреда

Мнениеот scalpelo » 01 Мар 2008, 14:39

Добър ден!
Първо Честита Баба Марта.Нов съм в този форум и имам следното питане.Каква е давността на леката телесна повреда.Казуса е следния.По новогодишните празници пиян колега ме заплаши,след което ми посегна и ми насини окото,разкървавена уста и т.н.... Това стана,както вече отбелязах преди два месеца-късно ли е да заведа дело с/у извършителя?
Имам медицинско и всички документи.
Благодаря Ви предварително за помоща.
scalpelo
Нов потребител

Re: Давност-лека телесна повреда

Мнениеот sarbijanac » 01 Мар 2008, 14:46

scalpelo написа:Добър ден!
Първо Честита Баба Марта.Нов съм в този форум и имам следното питане.Каква е давността на леката телесна повреда.Казуса е следния.По новогодишните празници пиян колега ме заплаши,след което ми посегна и ми насини окото,разкървавена уста и т.н.... Това стана,както вече отбелязах преди два месеца-късно ли е да заведа дело с/у извършителя?
Имам медицинско и всички документи.
Благодаря Ви предварително за помоща.

Леката телесна повреда също спада към непозволените увреждания.
Най-разумното за Вас е да реализирате правата си по реда на НПК,като подадете тъжба за образуване на НЧХД,а заедно с тъжбата ще предявите и гражданския си иск.
Престъпленията ,извършени по тажба на пострадалия се преследват в 6 месечен срок от извършването им,така,че нямате много време.....
Предявяването на тъжбата ще прекъсна давността.
sarbijanac
Активен потребител

Назад към Наказателно право