начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

sms

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

sms

Мнениеот joiness » 15 Фев 2008, 09:09

Здравейте форумци,
Моля, ако някой има опит с обидите и заплахите, получавани чрез sms, да ми даде напътствия как в съдебен процес те могат да бъдат доказани. Дали чраз експертиза на самия GSM, или чрез извадка от мобилния оператор, или по друг начин? И има ли възможност пострадалият предварително да се снабди с такава извадка, която да представи като доказателство в процеса?
Сърдечно благодаря за вниманието!
Хубав ден и успех на всички!
joiness
Нов потребител

Мнениеот enchante » 15 Фев 2008, 16:43

добре е да е имало свидетел при получаването на тези заплахи, който да ги е възприел и съответно да може да свидетелства относно това
enchante
Младши потребител

Мнениеот pussi » 15 Фев 2008, 17:23

Специално Мтел не могат да дадат извадка със съдържанието на смс-те. Могат да се види само, че са получаваяни смс от даден номер, но не и какво съдържат. Имах такова дело и за това знам за мтел със сигурност.
pussi
Младши потребител

Мнениеот kpavlova » 17 Фев 2008, 21:23

нужен Ви е свидетел, който да е възприел / да познава съдържанието им., справка от моб.оператор/само за двата телефона, между които е комуникацията/, можете и експертиза да поискате - техническа- от паметта на телефона или от сим-картата - да възпроизведе текстовото съдържание на съобщението, ако есъхранено там, с данни за час и време.
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот joiness » 18 Фев 2008, 11:31

Много благодаря за отговорите!
Бихте ли могли да ме насочите какъв точно специалист трябва да изготви техническата експертиза и дали би могло да я възложа аз като частна експертиза, а не съд или друг орган. Питам, защото искам да имам доказателството преди да се стигне до процес.

Отнова сърдечно благодаря! Желая лек ден и успешна седмица на всички!
joiness
Нов потребител

Назад към Наказателно право