начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Следствените арести

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Следствените арести

Мнениеот glupachka » 07 Яну 2007, 04:02

Здравейте:)
Сигурно ще ви задам адски глупави въпроси, но нямам никаква представа от материята, а имам нужда от малко помощ. Имам познат в следствения арест във Варна, за когото се притеснявам и искам да го видя или поне да го чуя по телефона. Предполагам, че има някакви часове, определени по закон за това... или изобщо не е разрешено?
Не съм от Варна и нямам възможност да ходя няколко пъти до СА, докато успея да вляза, затова ви моля за всякаква информация :)
А ако има и психолог, който да ми каже дали арестантите искат да виждат само близки хора, или и на някой по-малко близък приятел се радват, съвсем ще ме улесните :) Че едни дилеми са ме налегнали...
Поздрави,
К
glupachka
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 07 Яну 2007, 11:04

НАРЕДБА № 2 ОТ 19 АПРИЛ 1999 Г. ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ОБВИНЯЕМИТЕ И ПОДСЪДИМИТЕ С МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА
ИЗДАДЕНА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО И ПРАВНАТА ЕВРОИНТЕГРАЦИЯ
Обн. ДВ. бр.39 от 27 Април 1999г.

.......................................................................................................
Чл. 24. (1) Обвиняемите и подсъдимите могат:
1. да провеждат две свиждания месечно с продължителност по 45 минути;
2. да получават две хранителни пратки на месец;
3. да получават пратки с дрехи и други разрешени вещи за лично ползване;
4. да разполагат със собствени или получени отвън суми за лични нужди в размер на установената за страната минимална работна заплата;
5. да получават или изпращат неограничен брой писма;
6. да пишат и да изпращат за публикуване в средствата за масово осведомяване свои статии или материали;
7. да ползват престой на открито не по-малко от 1 час дневно.
(2) Съдията-докладчик, прокурорът или длъжностното лице, което провежда разследването, могат да разрешават допълнително свиждане и хранителна пратка.
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот amorosa » 07 Яну 2007, 13:28

:lol: Само дето вече е отменена...
amorosa
Младши потребител

Мнениеот gosho72 » 07 Яну 2007, 13:59

amorosa написа::lol: Само дето вече е отменена...

Наредбата все още не е снета от официалната страница на Министерство на Правосъдието.И не видях някой норматив,койта да я отменя изрично.

Оставям линк към Правилник за прилагане на ЗИН.В чл.176 и следващите от същия се регламентира режима при постановена мярка "Задържане под стража"-свиждания,кореспонденция и др.

http://lex.bg/forum/posting.php?mode=quote&p=141404
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
gosho72
Потребител

Мнениеот glupachka » 07 Яну 2007, 19:45

Благодаря :) А ако се обадя в ареста, дали могат да ми дадат някакви сведения за момчето?В смисъл добре ли е, има ли нужда от нещо... Или не е законно?
glupachka
Нов потребител

Мнениеот glupachka » 07 Яну 2007, 21:11

Благодаря изключително много за информацията! :)
glupachka
Нов потребител

Назад към Наказателно право