начало

Прокуратурата призова ощетените в аферата BETL да дадат данни за вложените суми Прокуратурата призова ощетените в аферата BETL да дадат данни за вложените суми

tarsja lekzii ot kursovete za notariusi !

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

tarsja lekzii ot kursovete za notariusi !

Мнениеот zosima » 16 Мар 2004, 17:20

Kolegi znam, 4e kursovete o6te ne sa zapo4nali, no v avans iskam da pomolja ako njakoy ot vas ima dobroto jelanie da pomogne i da me snabdi s lekzii ot njakoy ot dvata (zasega) kursa (na ATLAS i na SIBI) - molja da mi pi6e na e-mail: mit790@mail.bg !

Njama da ostana dlajen !
zosima

Re

Мнениеот Гъбарко » 18 Мар 2004, 09:09

Колега имате лекциите , ако ми посочите информация за курса на Атлас Кога е провеждането му ,на какви теми и кои са лекторите?
Гъбарко

Re: tarsja lekzii ot kursovete za notariusi !

Мнениеот feniks » 18 Мар 2004, 09:39

Az sashto se prisaedinyvam kam ofertata na zosima!
E-mail:feniks@lex.bg!
feniks
Младши потребител

Re: Re

Мнениеот boba » 18 Мар 2004, 11:11

Национален център за юридическо обучение с логистичната подкрепа на АТЛАС КОНСУЛТИНГ организира

ПОДГОТВИТЕЛНИ КУРСОВЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА КАНДИДАТИ ЗА НОТАРИУСИ
хотел “Родина”, гр.София от 25 до 28 март 2004г.

ЛЕКТОРИ

-Проф. Д-р Владимир Петров – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”
-Проф.Д-р Цанка Цанкова – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”
-Доц.Д-р Методи Марков – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”
-Гл.ас. Ружа Иванова – ЮФ на СУ”Св.Климент Охридски”, зам.председател на АС при БТПП
-Камелия Касабова – СФ на СУ”Св.Климент Охридски”, зам.председател на АС при БСК
-Наталия Стоева – нотариус
-Ася Асенова - нотариус

*Курсът на обучени е 32 академични часа

ПРОГРАМА

. Статут на нотариуса, помощник-нотариуса и стажант-нотариуса. Права, задължения, отговорност. Служители при нотариуса и отговорностите им. Отвод и заместване на нотариус. Отвод на участници в нотариалното производство.
· Права, задължения и отговорност на съдията по вписванията.
· Нотариални такси по Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Такси по ЗМДТ, ЗСПЗЗ, ЗВСЗЗ, ЗВСЗГГФ и Закона за особените залози.
· Служебен архив на нотариусите.
· Право на собственост. Видове собственост. Публична и частна държавна собственост. Съсобственост. Разпоредителни сделки при различните видове собственост. Условия за действителност
· Етажна собственост. Ограничени вещни права върху чужда вещ.
· Придобивни способи за придобиване на право на собственост или ограничени вещни права.
· Съпружеска имуществена общност. Правен режим. Условия за действителност на разпоредителни сделки с вещи, съпружеска имуществена общност
· Нотариални действия при възстановяване на собствеността по реституционните закони.
· Нотариални действия при приватизационни сделки.
· Видове сделки с недвижими имоти и вещни права върху тях. Форма – Недействителност на такива сделки.
. Прехвърляне на вземания и задължения.
· Залог и ипотека. Особен залог. Нотариални действия във връзка с тях.
· Нотариални действия при облигационни договори. Нотариални действия при прехвърляне на моторни превозни средства.
· Наследяване. Понятие и видове. Наследяване по завещание. Форма на завещанието. Отмяна и недействителност на завещанието.
· Приемане и отказ от наследство. Разпоредителни действия с наследство.
· Представителство. Понятие и видове. Представителство в гражданското и търговско право.
· Дружество. Понятие и видове. Представителство в гражданското и търговско право.
· Сделки с търговско предприятие.
· Прехвърляне на дружествен дял или акции в търговско предприятие. Апорт.
· Общи правила на охранителните производство.
· Доказването в нотариалното производство. Документи – официални и частни. Документи с доказателствена сила на нотариален акт.
· Видове нотариални производства. Нищожни нотариални удостоверявания.
· Вписването като завършваща фаза на нотариалното производство. Подсъдност. Форма

Цена: 420 лв. / В цената е включен ДДС /

Цената включва: лекции, помагала, кафе паузи.

Доплащания:

-нощувка в двойна стая – 25 лв.
-нощувка в единична стая – 50 лв.
-закуска на блок маса – 10 лв.
-обяд – 16 лв.
-вечеря – 18 лв.

Срокове за записване

Най-късно до 22.03.2004г.

За допълнителна информация: 1202 София,ул.”Струма” 2А, 2ет.
Тел:983 36 48; 983 42 18; 098486473; 098325765;
лица за контакти: Галя Иванова
Надя Киселова

Плащанията може да извършите по банков път или в брой в офиса на фирмата: “АТЛАС КОНСУЛТИНГ”ООД
ОББ АД – клон Искър; Б.код 20080023; б.сметка 1018153710
boba

Мнениеот Гъбарко » 20 Мар 2004, 13:33

Колеги , посочете ми,за кои градове ще участвате на изпита и ако не сте ми конкуренти ще Ви погона да се снабдите с лекции и от двата курса
Гъбарко

Мнениеот kolejka » 20 Мар 2004, 18:13

Zdraveite! Dano ste iskren/a i naistina moje da me snabdite s lektzii. Az dori i da iskam ne moga da gi posetia, poneje predi izvestno vreme pretarpiah zlopoluka i imam izvestni problemi s prastite na ratzete si i pisha znachitelno po-bavno ot bolshinstvoto. Kandidatstvam za slednite raioni: Dulovo, Ruse, Plovdiv. Po- goliam interes proiaviavam kam kursovete na Atlas. Ochakvam vkliuchvane ot Vasha strana!!! E- maila mi e benda35@yahoo.com
kolejka
Младши потребител

Мнениеот Amika14 » 22 Мар 2004, 10:28

Няма да се явявам на конкурс за нотариус, но тези лекции биха ми помогнали да разбера доста неща. Така че, ако не е проблем, изпрати ми и на мен :)
Amika14

Мнениеот тина » 22 Мар 2004, 10:56

Колега, наистина, ако не Ви е проблем и ако не съм Ви конкуренция, моля изпратете ми лекциите от подготвителните курсове за нотариуси-който и да е. Е, предпочитам на СИБИ, защото имат примерни казуси, но..... Ще кандидатствам за Раднево, Нова Загора и Казанлък. Дано не съм Ви конкуренция: e-mail zsotirowa@abv.bg
тина

Мнениеот feniks » 22 Мар 2004, 12:01

Аз съм адвокат и не съм Ви конкурент-надявам се, че ще получа лекциите от курса за нотариуси:e-mail:feniks@lex.bg!Благодаря!
feniks
Младши потребител

Мнениеот gosheto » 22 Мар 2004, 12:01

Kolegi,az nqma da se qvqvam na konkurs,no sy6to proqvqvam interes kym lekciite zaradi informaciqta v tqh.Ako mojete da mi uslujite,pi6ete mi.
gosheto

Мнениеот адвокат » 22 Мар 2004, 14:26

Предлагам лекциите нa "Atlas-konsult "по 120 лв. на първите трима безплатни лекции на "СиБи"
е-mail: okean@abv.bg
адвокат

Мнениеот gabarko » 22 Мар 2004, 21:20

Kolega qne ste mi konkurent i ste se opitam da vi uvedomia za lekziite sled 28.3.2004 g.
gabarko

Мнениеот Златева » 23 Мар 2004, 17:55

Колега, кандидатствам за Варна. Интересувам се от свитъка с примерните казуси /имам предвид курса на "СИБИ"/ . Ел. ми адрес е zlateva.ilieva@abv.bg
Интересува ме при какви условия и цена бих могла да получа копие от свитъка.
Златева
Златева

Мнениеот спешен кабинет » 23 Мар 2004, 18:46

Колежке Златева , засега предлагам лекциите нa "Atlas-konsult "по 120 лв. защото там съм се записал - на първите трима , ако ми изпратят пари за това , - за тях ще се запиша и за курсовете на СИБИ и ще им ги изпратя и вторите лекции безплатно е-mail: okean@abv.bg
Тогава ще направя отделна оферта за лекциите на "Сиби"
Колкото до конкуренцията: КОЛЕГИ - КАНДИДАТ НОТАРИУСИ - ние не сме си конкуренция- КОНКУРЕНТ НИ Е КОМИСИЯТА .........не го ли разбирате..........така,че изобщо не ми пука дали ще кандидатствате за моите райони, пак ще Ви дам лекциите / ако си платите/
"Всичко е сделка"- автор Витали Таджер
спешен кабинет

Мнениеот julyanne » 24 Мар 2004, 15:05

Кажете, моля, как премина първият курс? Раздават ли се лекциите в печатен вид или трябва да записваме като луди, ако искаме да възпроизведем всичко?
julyanne
Младши потребител

PREDLOJENIE

Мнениеот ogi » 25 Мар 2004, 10:27

Ako se dokopam do tez lekcii shte gi pusna (sled izpitite za notariusi) w Internet
FOR FREE : )
ogi
Младши потребител

Мнениеот nsv » 27 Мар 2004, 13:05

prisaedinqvam se kam kolegata , ne sam Vi kokurent za tozi konkurs , no rabotq mnogo notarialna rabota i tezi lekcii 6te sa mi samo ot polza v deinostta mi ako ne e problem i az molq za nabora ot lekcii , molq pi6ete mi na : email:nvodenicharov@mail.bg ili na ns_vodenicharov@abv.bg 6te sam Vi mnogo priznatelen
nsv
Младши потребител

Re: PREDLOJENIE

Мнениеот boba » 29 Мар 2004, 09:33

ЗАМЕНЯМ лекциите на СИБИ срещу такива от първия курс на Атлас. Ще си пусна e-maila след като мине курса - около 19-20.04.2004 г. Колеги, не се връзвайте, че има много записали се и платили на тези курсове! Малко сме.
boba

Мнениеот kolejka » 31 Мар 2004, 00:10

Ne znam kakvo razbirate pod malko, no az posetih kursa na "Atlas" i uchastvashtite biaha poveche ot vmestimostta na konferentnata zala sas 120 mesta.
kolejka
Младши потребител

Мнениеот boba » 31 Мар 2004, 11:03

Тъй като курсът е от 16.04, вероятно все още не са се записали всички желаещи, т.к. до миналата седмица бяха около 20 записали се. Или може би повечето са участвали в другия курс.
boba

Следваща

Назад към Лекции и материали