начало

Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС Заради отводи конкурсът за търговските отделения на апелативните съдилища се отлага, вероятно за новия ВСС

Академична справка

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Академична справка

Мнениеот ronde » 07 Фев 2008, 21:57

Здравейте!Интересувам се каква е процедурата за издаване на академична спрака от ВУЗ?Има ли причина да ми бъде отказана такава?Възможна ли е с тази справка да кандидатствам в друг ВУЗ за завършване на образованието си?
Благодаря Ви предварително!
ronde
Нов потребител

академична справка

Мнениеот anita_81 » 10 Мар 2008, 01:22

Здравей!
По принцип процедурата за издаване на академична справка е следната:подава се молба до ректора на съответния ВУЗ и в определен срок/за всеки ВУЗ е различно/ се изготвя академична справака. С нея можеш да се запишеш в който университет пожелаеш, но зависи дали този университет ще ти признае изпитите, които си взел.Възможно е да ти откажат издаването на справката за да не те загубят като студент.
На мен ми се случи следното:издадоха ми академична справка от Варненски технически университет за специалността "право", но в ПУ"Паисий Хилендарски" и не пожелаха да ме вземат без въобще да се обосноват, просто казаха"Не", в в СУ беше същото положение.Всеки университет си прави каквото поиска.
anita_81
Младши потребител

Назад към Лекции и материали