начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Трети доклад за реформата в Прокуратурата: НЯКОИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Дискусии на тема съдебната власт в България

Трети доклад за реформата в Прокуратурата: НЯКОИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Мнениеот GeorgiKERELOV » 17 Ное 2008, 11:31

Любопитните могат да се запознаят с

Трети доклад за напредъка по Плана за действие въз основа на Индекса на реформата в Прокуратурата в България

август – декември 2008 година

http://prb.bg/php/fulltext.php?news=%20 ... %20%201331

както и с някои от първите отзиви по някои от направените в този трети доклад хитри предложения и находки:

Прокурори искат да има депозит за всяка жалба, както и други подобни

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0000101

Кое според форума може да мине и кое не, както и кои предложения, странно защо, отсъстват и в този Трети доклад ?
GeorgiKERELOV
Активен потребител

Re: Трети доклад за реформата в Прокуратурата: НЯКОИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Мнениеот marek972 » 17 Ное 2008, 22:06

това с депозита подкрепям ...не може да се занимава прокуратурата ( и полицията) за щяло и нещяло .. съседа ми ме гледа накриво, кучето на комшийката много лае и какви ли не безумни жалби ...
а за проблемът със сроковете просто не ми се говори, това е една жестокост, която пречи за провеждането на нормално разследване

"Следва да се приеме нов НК, в който да се диференцират неправомерните прояви на гражданите на престъпления и простъпки. Като престъпления следва да се дефинират деянията с най-висока степен на обществена опасност, наказуеми с лишаване от свобода. Само по тях следва да се води досъдебно и съдебно производство. За простъпките като неправомерни деяния с по-ниска степен на обществена опасност следва да се регламентира нов ред, органи и правила за доказването и санкционирането им, което ще разтовари системата."

това също е голяма стъпка напред, но дали ще бъде направена ?

..като цяло добри предложения, НО ...
marek972
Потребител

Назад към Съдебна власт