Страница 1 от 1

Слабата реколта на зелен боб и съдебната система

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2008, 20:42
от gudio
8) Пускам темата, за да оправдая едни очаквания. Моля до ден-два, ако няма кой да каже нещо по нея, модераторът да я изтрие, като се извинявам за "спам" ли "флууд" ли се казваше и обещавам да не правя повече така.

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2008, 20:48
от brymm
Реколтата на зелен боб тази година не е слаба. Айде па на съдебната система сега бобът и бил крив! :P

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2008, 20:55
от REVOLUTION
Днеска на обед си апвах зелен бобец , ама той един , дребен сух такъв , чирусче , та си викам глей , са мама му стара и държава , дето се казва , човек иска барем един фасюл да хапне и няма.И кой е виновен а?Кой ни докара на тоя хал.А?Що няма барем един осъден политик.Ама и една съдебна система си имаме….Мислих си аз такива работи , докато си хапвах бобец…………………………. :lol: :lol: :lol:

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2008, 21:51
от gudio
Бобови Открити площи (дка) / Производство (тона) / среден добив (кг/дка) общо / от открити площи

Градински фасул - зелен 11 070 6 140 6 119 552,8
Градински грах - зелен 5 600 2 074 2 074 370.4
Бакла- зелена 840 741 741 882

Разпределение на реализираната зеленчукова продукция за 2006 г. (за 2007 г. още няма данни)
Видове зеленчуци / За собствена консумация / За пазара / Директно на преработвателни предприятия

Градински фасул - зелен 24.1% 35.0% 40.9%

Площите, заети с бобови култури са 79.8 хил. дка, като от тях са реколтирани около
77.7 хил. дка. С най-голям относителен дял е зрелият фасул (47%), :twisted: следван от лещата
(25%) и градинският грах (14%). Пропаднали са близо 3% от засетите площи
с бобови култури, като най-засегнат е Северозападен район. Произведени са над 14 хил. тона бобови култури (нахут, леща, грах и др.), като с най-висок относителен дял е зрелият фасул :twisted:
(35%), следван от градинския грах (25%). От реализираните количества зеленчуци, директно
в преработвателните предприятия, с най-голям процент участват градинският грах, сладката
царевица, корнишоните, патладжаните, зеленият фасул и пиперът.

Източник http://www.mzgar.government.bg/StatPaza ... tatistika/

Ех, mi_lena :cry: , видя ли докъде я докарахме с тая съдебна система :cry: В европейския съюз :evil: уж сме, пък пак се набляга на зрелия фасул :oops: , а не на зеления ! Лошо :evil:

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2008, 12:54
от gudio
mi_lena написа: ...европарите щяха да потекат като из гърне.

:cry: А сега - в гърнето - къкри "зрял фасул", а зеленият - притурка (задушени зеленчуци) към сьомгата, дето всеки ден с тонове я хапват в в Брюксел :lol:

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2008, 13:09
от hasplu
ааа gudio, да ме извиняваш, но в Брюксел наблягат на зелцето като гарнитурка :D от сигурен източник знам, Миленчето и викат (а някои сухо се обръщат към нея и с Кунева....тцтцтцтц никакво отношение към една дама), та поръчала си тя веднъж зелен бобец но нъц -- доставките от България закъснявали! И кой е виновен според теб? :twisted:

МнениеПубликувано на: 24 Яну 2008, 20:08
от gudio
Ако сте забелязали - зеленият боб е по-скъп (по цени на кг. на дребно) от зрелия такъв - зеленият е "бързоразваляща се стока", за съхранението на която е необходимо влагане на доп. средства (консервиране, замразяване)... Така, че корумпираното вещо лице ще да е дало невярно заключение в противния смисъл - че "зрелият боб е бил зелен".
Но - ние тук в Ориента :wink: пак сме наопаки - онез в "Ойропата" консумират предимно зелен, пък ние, според историографските източници, предимно зрял... :lol: Но пък :lol: :lol: факт е че консумацията на червени домати (зрели демек :wink:) в България се появява за пръв път по време на... :roll: коя беше война, при която у нас се появяват и френски и италиански военопленници... Дотогава на червения домат се е гледало като на нещо отровно, а зеленият се е "влагал" в разни туршии и пр. :lol: