начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СЛЕДОВАТЕЛИТЕ - КОЛКО И КЪДЕ СМЕ???

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот zidaromazach » 13 Сеп 2006, 13:28

nekontakten написа:Уважаема М...Илиева, кое Ви кара да имате лична неприязън към следствения апарат??? Или по точно към конкретно лице от него.....говорите за полови органи - ами можете да се обърнете към въж който Ви харесва и Ви допада....и той съответно да Ви харесва - пък и аз мога да се отзова ако сте готина естествено - сексапили си ми е слабост - пък и органи си имам...ще Ви допаднат - СИГУРА!!! - :lol: :lol: :lol:

Бе ако не е много зле и аз бих я дялнал.

Да живеят юристите! И зидаромазачите! :wink:
zidaromazach
Потребител

Мнениеот zidaromazach » 13 Сеп 2006, 13:32

Ако 77 е набор, а не възраст ... Трябва да се помисли...

На кой обект бачкаш бе, мадам Илиева?Имаш ли пик? (Пик като пиктуре)
zidaromazach
Потребител

Мнениеот nekontakten » 13 Сеп 2006, 13:33

Аз съм убеден че колежката Н...Илиева е ухажвана и то доста, най - вече от оперативния състав, което сигурен съм я дразни много. Тя предпочита "хард - процесуален подход", а не "затъпели меки китки" от нейните структури. В този аспект следователите можем да и ударим едно "твърдо" положение, да й го "подадем" процесуално, пък тя да си поема "нещата" както си иска... :lol: :lol: :lol:
А лично няма да откажа "хард връзка", ще вляза в тона на нейния "душевен мазохизъм", и съм готов процесуално да се отпусна в нейните ръце... :lol: :lol: :lol:
Ако приеме офертата като бонус обещавам да й ПОДАРЯ двата тома "МЕТОДИКИ ЗА РЕЗСЛЕДВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ" ИЗДАТЕЛСТВО НА НСлС от 2005 година...тъй като имам малко в повече... :lol: :lol: :lol:
Да се учи на занаят.... :wink: :wink: :wink: както се казва!!!
nekontakten
Нов потребител

Мнениеот yugoslav » 13 Сеп 2006, 22:16

Шансът ви е нулев , бе господа (из)следователи! Спаднете си първо лоените шкембета до размера на омършавял сомалийски слон поне!...Пък до тогава ще се любувате на дознателките единствено в "конституционно регламентираните" си сънища! :wink:
yugoslav
Потребител

Мнениеот m_ilieva77 » 13 Сеп 2006, 23:40

Господи, в какво се забърках?!
Това юридически форум ли беше или .... Уважаеми колеги следователи не е необходимо да ми разказвате сексуалните си фантазии /нямам импулсен телефон/, или по-скоро това са ви натрапени фантазии от филми гледани в малките часове на денонощието съчетани с тежки хемороидни напъни /вследствие заседяването/. Колкото до несменяемостта знам за кого се отнася.
А пък анекдота може да го намерите на старниците "хумор" в този сайт /малко го видоизмених, но смисъла е същия/. Хареса ми също още един - "Какъв е проблема с вицовете за следователи? Ами на следователите не са им смешни, а останалите не смятат, че са вицове" :D Е, пак го поизмених, но сами се досещате,че става и за адвокати, полицаи, съдии, прокурори, лекари и т.н.
Амороса, къде в чужбина си учила? Да не би да е в СССР.
m_ilieva77
Младши потребител

Мнениеот nekontakten » 14 Сеп 2006, 10:17

Изморихме се вече, от глупости, от простотии, от неудовлетворени комплекси и прочее....истории.
В миналото може и да е бил стойностен този форум, но сега е пълна помиярщина - чак съжелявам за това, което е настанало. Че и аз се връзвам понякога на хапливости и простотии. За което в момента безкрайно съжелявам...
:( :( :(
nekontakten
Нов потребител

Мнениеот dinev » 14 Сеп 2006, 12:18

Съжален си! Пише се "съжАлявам".
dinev
Потребител

Мнениеот nekontakten » 14 Сеп 2006, 13:16

Точно така дознател Динев....допуснал съм грешка. Най - накрая да видя една смислена и точна забележка - на място и напълно правилно!!!
nekontakten
Нов потребител

Мнениеот porcelain » 14 Сеп 2006, 15:52

Уважаеми колеги,попрочитах тия дни разните му там писания из форума и недоумявам каква е тази ненавист и злоба у определени изказващи се тук по проблемите на следствието!Подкрепям изцяло Круела,Амороса,Топ-следователя и др.,чиито постигни действително следя с интерес,че не си струва да се обръщаме внимание на разни откровено просташки злобоизлияния по наш адрес!Неко си пожелаем здраве,а пък времето ще покаже и докаже,че имаме място под слънцето!А за останалите,които желаят да си илзиват отровата,има едно стихче от А.С.Пушкин ,което,предполагам знаете,но все пак да го припомним (предварително се извинявам,ако допусна грешка в правописа на руски език):"Обиды не страшась!Не требуя венца...Хвалу и клевету приемли равнодушно и не оспоривай глупца!"
porcelain
Младши потребител

Мнениеот porcelain » 14 Сеп 2006, 15:52

Уважаеми колеги,попрочитах тия дни разните му там писания из форума и недоумявам каква е тази ненавист и злоба у определени изказващи се тук по проблемите на следствието!Подкрепям изцяло Круела,Амороса,Топ-следователя и др.,чиито постигни действително следя с интерес,че не си струва да се обръщаме внимание на разни откровено просташки злобоизлияния по наш адрес!Неко си пожелаем здраве,а пък времето ще покаже и докаже,че имаме място под слънцето!А за останалите,които желаят да си илзиват отровата,има едно стихче от А.С.Пушкин ,което,предполагам знаете,но все пак да го припомним (предварително се извинявам,ако допусна грешка в правописа на руски език):"Обиды не страшась!Не требуя венца...Хвалу и клевету приемли равнодушно и не оспоривай глупца!"
porcelain
Младши потребител

Мнениеот sledovatel » 14 Сеп 2006, 16:15

Така си е....писна ми да обяснявам, повече не го правя и няма да го правя.... :lol: :lol: :lol:
Живота ще отсее зърното от плявата...несъмнено.
Във форума се изливат само мазохистичните наклонности без задръжки... :? :?
sledovatel
Младши потребител

Мнениеот yugoslav » 14 Сеп 2006, 21:48

Поздрави до всички СТИХОТВОРЯЩИ колежки и колеги от Следствието! :lol:
yugoslav
Потребител

Мнениеот sledovatel » 15 Сеп 2006, 09:57

С настоящия постинг се обръщам към дознателите. Посочвам за да съм коректен, че това е втората ми регистрация, освен топ - следовател. Която също ползувам от време на време... :lol: :lol: :lol:
Понеже много помия се изля във форума, много нападки и клевети се изсипаха от едната структура към другата, както и обратно, в мен се породиха противоречиви мисли. Аз се питам, кое Ви нахъсва уважаеми дознатели, да ненавиждате структурата на Националната следствена служба. И против какво точно имате възражения. Ще се постарая да се изкажа максимално точно, неконфликтно, без да се преструвам. Просто има неща които си мисля като чета Вашите постинги. Проблемите Ви според мен могат да се сведат до няколко основни положения.
Те са следните:
а/ Имате конкретно мнение за конкретни физически лица от службата ни, което Ви кара да смятате, че всички са такива!
б/ Изпитвате недоволство от факта, че огромната част от работата отиде при Вас, и не се примирявате с това!
в/ Изпитвате лична завист и неприязън от факта, че сте отделни бройки в криминалните структури на РПУ /засега/, а НСС все пак е специализирана държавна структура с дълга история!
г/ Желаете да придобиете нашия статут, а това не се очертава скоро да стане, което Ви кара да иззлобявате и избеснявате!
д/ Участвали сте в конкурси за магистрати, но не Ви е "огряло" и сте негативно настроени към целия свят, защото смятате, че разследването е изцяло Ваш приоритет!
е/ Ядосвате се и не можете да се примирите с факта, че нито имате отделен бюджет, всеки офицер от РПУ Ви е началник, и се "разтваряте" в охранително - оперативната действителност!
ж/ Недоволствате, защото дознател е най - ниската офицерска длъжност! За сведение на дознателите, при Единния следствен апарат до 1995 година, длъжноста СЛЕДОВАТЕЛ В ГСУ ПРИ МВР", до 1995 година беше равна на зам. началник на РПУ!... :lol: :lol: :lol:
з/ Завиждате на следователите за по - високото възнаграждение от Вашето, /отбелязвам, че това е възнаграждението на Съдебната система/ а не на следователите!
и/ Завиждате за климатиците в кабинетите, за това, че арестните помещения са на следствена територия, че се водят към Министерството на правосъдието а не към МВР - явно има защо... :lol: :lol: :lol:
й/ Завиждате може би и за това, че ОСС в частност като подотдели на НСС, имат изцяло професионално ръководство, а не се ръководят от хора които Ви вбесяват и не зачитат Вашето мнение.
ТУК ОТБЕЛЯЗВАМ: Нашите дознатели в РДВР където работя, по юридическа подготовка и общополицийска бих казал превъзхождат МНОГОКРАТНО началниците си. Отделно стои въпроса, че шефа им няма никаква юридическа по точно е да се каже.
к/ Може би ни завиждате и за имунитета - за него се сещам кагато го напишат по вестниците. Имунитет сега не ми трябва - трябваше ми когато бях в по стари години полицай от патрула.....но тогава пък никой не го даваше....това в кръга на шегата за разведряване на обстановката. Но и без него се справях... :lol: :lol: :lol:
л/ Може би изпитвате лична завист и неприязън от факта, че имаме юридическата възможност да вземаме решения единствено по вътрешно убеждение, а не заведеното ЗМ, да ни води....ние водим произшествията а не те нас.
м/ Може би като хора с достойнство /защото Вие сте такива/, мразите самото си положение в което сте принудени да работите....и трябва да се "излеете душата" - това го разбирам.
Може би има и други причини да изпитвате лична неприязън и омраза към следствената структура, аз се постарах да Ви насоча към някой от тях които смятам за основни, за да Ви улесня и да не заангажирвам прекалено напрегнатия Ви трудов делник... :lol: :lol: :lol:
Но ако има и други причини да ненавиждате следствения апарат към момента, ще Ви бъда благодарен ако ги посочите. Все пак е време да се изясним...не само да се правим на велики.... :lol: :lol: :lol:
sledovatel
Младши потребител

Мнениеот mm222 » 02 Окт 2006, 14:12

Ехоооооооо колеги това поредното затишие преди буря ли е ?!?! Някой да има информация до къде стигнаха с измененията на ЗСВ.От както ние спряхме за пишем и дознателите вече не пишат, така, че да вземем да сменим по някое изречение.
mm222
Потребител

Мнениеот porcelain » 03 Окт 2006, 14:08

Няма никакви конкретни параметри за тоя прословут нов ЗСВ.Само приказки из пресата,и то мъгляви... Но ми се струва,че май с това НБР нещата няма да станат.Иначе досега щяха да проглушат ушите ни с тоя проект ,а сега-тъкмо обратното-мълчание...А това не предвещава май нищо добро като перспективи...
porcelain
Младши потребител

Мнениеот mm222 » 04 Окт 2006, 09:09

Както винагиииии !!! вместо да се мръква все по тъмно става :twisted: .Да видим този път какви изненади ни готвят.
mm222
Потребител

Мнениеот mm222 » 07 Ное 2006, 09:54

Колеги някой да е бил на срещата в Плевен ? Ако има такъв нека каже какво се е обсъждало.
mm222
Потребител

Мнениеот Sveteza » 07 Ное 2006, 21:27

Уважаеми колеги, /тези, които ще бъдат на коференцията на 17-18.11.06г. в НДК/, моля, след като чуете какво има да казва зам. мин. на правосъдието - Сабрие Сапунджиева за проекта за нов ЗСВ да го коментираме и да го споделите с тези от нас, които няма да идват в София. Междувременно се пусна слуха относно падане на конкурсите/става въпрос за вътрешните в системата/, че щели да отпаднат, но ..... само относно израстването, а не и преназначаването от едно звено в друго. Вие как мислите ?!? :o
Аватар
Sveteza
Нов потребител

Мнениеот Sveteza » 08 Ное 2006, 21:24

Явно, никой нищо не може да сподели .... или се лъжа?!? :?
Аватар
Sveteza
Нов потребител

Мнениеот sledovatel » 13 Ное 2006, 16:57

Аз бях на срещата в Плевен. Александров сподели, че някой от политиците го притеснявали, имал чувството за едно, за друго - общо взето нищо конкретно. Имало няколко възможни варианта.....така и така нищо не стана ясно. Банкета вечерта беше готин....по тая поледица как карахме после не е работа...
ОБщо взето нищо конкретно -
sledovatel
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт