начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какво мислите за "широ-баджанащината в институциите съдебнат

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Какво мислите за "широ-баджанащината в институциите съде

Мнениеот наблюдател » 05 Авг 2004, 23:59

Против шуро-баджанащината съм,но не съм против юридическите "династии"където всички до девето коляно назад са юристи.Дядовци бащи,синове и внуци.Тези хора са възпитавани в по-особена среда и това неминуемо се отразява на манталитета им и начина на работа.Да не говорим,че такива хора държат на понятия като чест,достойнство идр.
А това,че в градът N много адвокати искат да станат съдии,прокурори и прочие мисля,че е налице един процес обратен на този от последните години,когато магистрати напускаха и ставаха адвокати.Например от медиите всички знаят,че адвокат стана шеф на Пловдивското следствие.
Тъкмо министър Петканов няма да има проблем с набирането на кандидати за дознатели.
наблюдател

Мнениеот shveda » 06 Авг 2004, 07:19

За тези фамилии, които имах впредвид понятието "чест" !? :(
shveda
Потребител

Мнениеот Len4ето » 06 Авг 2004, 11:25

По законодателен път би било трудно да стане.
В бивши соц.страни, при промяна на устройствените закони, са въвеждани такива ограничения (забрана за работа в един и същ съдебен район). Конституционният съд е приел, че това съставлява ограничаване правото на труд.
Не коментирам. Само посочвам.
Len4ето

Мнениеот върос » 06 Авг 2004, 23:44

Бих искала само да споделя, че според мен трябва да се забрани на всеки, бил някога адвокат -да става магистрат. Психиката ни се изкривява до такава степен с времето, че без да ни се плати не вършим нищо. А по принцип сме енергични:)) Значи трябва да ни се плати:))
Какво мислите?
върос

Мнениеот gega » 07 Авг 2004, 11:15

По глуповати схематични схващания като твоето мразим да мислим:)))))
gega

Мнениеот mi6o » 08 Авг 2004, 20:42

Abe ei !!!!!!!!!!
Vie s toia min predsedatel li ste se opravdavate .
Gospod da pazi balgaria ot takiva upravliavasti.
Ide ne se pla6i pi4 balgaria e dostata4noi goliama da se nameri niakai koit da ne e vav vrazka sas sadiata ili da ne esaprug na prokurora.
Dostata4no uristi se navadiha v podlednite 10 godini taka 4e nemojem da s eopla4em ot lipsa na kadri.
mi6o

Balgarski mantalitet

Мнениеот mi6o » 08 Авг 2004, 20:56

Tova nesto e imanentno prisa6to na balgariana.Sajaliavam 4e go kazvam .No e geneti4no predopredeleno v psihikata na vseki robski narod.
Sasajalenie demokratizma i printsipite na pazarnata ikonomika,koito postaviat vsi4ko na sarevnovatelnoto na4alo nebiaha vazprieti ot balgarskite institutsii ,a vsi4ko stana edni kuhi deklaratsii.Az mislia 4e imenno institutsiite triabva da davat primer za tova 4e se dava predimstvo na zae6tite i moje6tite 4rez podbora na kadri i prilaganeto na zakonodadatelstvoto ,no zasajalenie nestata se izvratiha ili po skoro pobalgariha.

Ako se poogledate vseki kogato tragne da var6i nesto parvo tarsi svoi hora i gleda da e 'opraven'-demek nima zna4enie dali ste se varvi po zakonovia pat ,vajnoto e da svar6im rabotata.
A pri4inata pak za tova az namiram v 6ire6tata se bednotia i negramotnost na balgarina koito tarsi niakoi drug da mu svar6i rabota no za bezpari ako moje.

JALKO E 4E TOVASTAVA V SADEBVNATA SISTEMA I OSTE PO JALKO E 4E TIA TAM POZOVAVAIKI SE NA IMUNITETA SI SA SE SAMOZABRAVIAT.
ZASAJALENIE PONEJE IMENO NA TIAHNO POLE SE IZVAR6VA EDIN KOLOSALEN SBLASAK NA INTERESI MNOGO HORA GLEDAT NA TAIA RABOTA KATO NA DOHODEN BIZNES
mi6o

Мнениеот primor » 09 Авг 2004, 07:08

Съгласен съм с Наблюдател. Най добрите юристи са от тези "династии".
primor
Нов потребител

Мнениеот върос » 09 Авг 2004, 16:35

Автор: gega (---.telecablenet.com)
Дата: 07-08-04 11:15

По глуповати схематични схващания като твоето мразим да мислим:)))))

ПО-ЛЕСНО Е ДА СИ ЗАТВАРЯМЕ, ОЧИТЕ НАЛИ
като мразите да мислите не пишете
така поставена темата от самото й начало не блести нито с мъдрост, нито с логически ракурс::))))
по-здрави!:)))
върос

Предишна

Назад към Съдебна власт