начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Конкурс за съдебни помощници

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за съдебни помощници

Мнениеот maunkata » 26 Авг 2010, 09:04

Че са предрешени-предрешени са. Шуробаджанащина! Аз ще уредя твоето синче при мен, пък ти моята дъщеричка при теб и ще си взимат заплатки без да работят нищо, ще им тече трудов стаж....докато измислим къде другаде да ги уредим....
maunkata
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 26 Авг 2010, 11:40

maunkata написа:Че са предрешени-предрешени са. Шуробаджанащина! Аз ще уредя твоето синче при мен, пък ти моята дъщеричка при теб и ще си взимат заплатки без да работят нищо, ще им тече трудов стаж....докато измислим къде другаде да ги уредим....

Кучетата си лаят, керванът си върви...
bluelake
Младши потребител

Мнениеот maunkata » 26 Авг 2010, 14:54

bluelake, ти ходил ли си на такива конкурси? Какви са твоите впечатления?
maunkata
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 26 Авг 2010, 17:36

maunkata написа:bluelake, ти ходил ли си на такива конкурси? Какви са твоите впечатления?

Колега, предполагам, че ти си бил на конкурса в САС, съдейки по публикуваните протоколи от изпитите? Какви са твоите впечатления ако си участвал? :roll:
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот bluelake » 29 Авг 2010, 16:23

mishi_83 написа:
maunkata написа:bluelake, ти ходил ли си на такива конкурси? Какви са твоите впечатления?

Колега, предполагам, че ти си бил на конкурса в САС, съдейки по публикуваните протоколи от изпитите? Какви са твоите впечатления ако си участвал? :roll:

Mishi_83 не съм участвал на този конкурс и ми е интересно как по протоколите правиш предположение...? Мой близък се яви. По негови думи, а и от това което споделят колегите - въпросите наистина са малко странни, но категорично не мога да се съглася, че нещата са 100% нагласени и шанс за почтените и трудолюбиви колеги няма. Като обективен недостатък обаче трябва да се отчете, че няма ясни критерии при оценяване на отделните кандидатурите, но това е общ проблем и за конкурсите по ЗСВл. и за останалите конкурси в администрацията.
bluelake
Младши потребител

Мнениеот maunkata » 30 Авг 2010, 11:32

Аз лично на конкурса в САС не съм участвал, но съм ходил на други конкурси за помощници, само че доста отдавна. На конкурса в САС ходи 1 моя приятелка и сподели, че е имало тест и някакво странно препитване/уж устен изпит/. Тогава, когато аз съм ходил, ме питаха неюридически неща-къде съм завършил, какви езици владея, защо искам да работя при тях и пр. Явно е, че няма как да не мисля, че нещата са нагласени и предрешени.
Що се касае за магистратските, участвах за първи път и изкарах достатъчно високи оценки, за да ми стигне балът и за мл. съдия, и за мл. прокурор. Готвил съм се само 2 месеца и никак не очаквах, че ще се случи това, което в действителност се случи. Единственото, което е неравноправно в тези конкурси, е че са балообразуващи бележките от държавните. Признавам си, че на мен дипломата ми е отлична и това доста ми помогна.
maunkata
Младши потребител

Мнениеот maunkata » 02 Сеп 2010, 10:26

Ново мнениеот stefka_s_vasileva на 20 Авг 2010 12:34 pm
Искам да публикувам една статия, която не бих казала, че е някаква кой знае каква новина, но не защото не е важен проблемът, който ще бъде разгледан в нея, а защото всички знаят за него и си затварят очите.
Аз съм дипломиран и безработен юрист от две години насам. И така вече две години подред се явявам на конкурс след конкурс и нищо. Бих искала да попитам докога така? Може ли някои да ми даде отговор на този въпрос?
Някой сигурно би си казал, че съм много нетърпелив и самонадеян човек, но не е така. Просто вече търпението ми свърши. Изморих се да виждам как хора, дошли последни да подадат документи за участие в конкурса, биват канени по имена, а всички останали стоят отвън шушукат помежду си как е възможно това и никои нищо не казва на глас. До вчера и аз бях сред тази тълпа, но вече край, много ми дойде.
Сигурно всеки от вас се пита кое е това нещо, което ме е провокирало да говоря така? Ще ви кажа.
На 19. 08. 2010 г. бе проведен конкурс за младши експерт в Митница-Русе със заплащане 240 лева. Конкурсната процедура имаше толкова нарушения, че не знам от къде да започна, затова започвам от самото начало. Документите за участие бяха публикувани в сайта на Агенция по заетостта. Когато отидох да ги подам обаче се оказа, че са необходими още 2 декларации, за които знаеше само един кандидат от всички чакащи. Кажете ми вие сами на каква мисъл ви навежда това?
В деня на провеждане на конкурса стана още нещо странно. Докато раздаваха тестовете за интелигентност, председателят на комисията, провеждаща конкурса съобщи че участваме за 3 обявени работни места, които бяха 4 към момента в който подавах документи. Къде отиде четвъртото място? Кажете ми ако можете, защото не мога да намеря обяснение? Кого да попитам и може ли някой да ми даде логичен отговор?
След решаването на тестовете съобщиха, че резултатите ще бъдат обявени след 17 часа в сградата на Митница-Русе. Когато отидох там в 17:30 часа резултати още нямаше. Някакъв мъж, който не се представи съобщи, че резултати ще има след 20 часа и ни каза да не идваме, че ще ни се обадят по телефона. Никой разбира се не го послуша. След 20:00 часа навън имаше една дълга опашка от чакащи, но не и резултати. Те бяха изнесени почти в 21:00 часа. И тук вече видях наи-голямото си разочарование. От 261 души, участващи в конкурса до интервю бяха допуснати едва 30. Те се подиграваха с нашия труд и желание за работа. Искаха да кажат, че 231 души с висше образование не са способни да решат един тест за интелигентност, което е просто недопустимо.
Сред цялата талпа нямаше нито един радостен, всички бяха разочаровани. 30-те умника даже не бяха дошли да си проверят резултатите. Най-вероятно на тях са им се обадили. Въпросът тук е кога-преди или след проверка на нашите .
Не мога да приема това, че администрацията в България се подиграва със знанията и желанието на младите хора да започнат работа по придобитата специалност. Нашата родна страна се явява мащеха за нас, защото тъпче желаещите и можещите и дава шанс на хората с връзки или с пари. Защото корупция има и който каже обратното е просто един лъжец.
Затова трябва управляващите вместо да се чудят пред коя камера да се покажат и да кажат нещо, с което да ни замажат очите да вземат по-строги мерки за борба с корупцията. Аз мога да кажа само едно нещо в тази насока и то е, че срещу корупцията не се противодейства със заплати от 240 лева. Това само поощрява хората, получаващи такава смешна заплата да вземат подкупи.
Ето защо моят призив към всички е да спрете да се споглеждате и да мълчите и да кажете на глас това, което мислите.
Последна промяна stefka_s_vasileva на 21 Авг 2010 09:09 am, променена общо 1 път

stefka_s_vasileva

maunkata
Младши потребител

Мнениеот urumov » 08 Ное 2010, 13:32

Колеги, някой от Вас явявал ли се е в Софийски градски съд на конкурс за съдебни помощници? Ако да - какво представлява събеседването? Питам защото някои казват с юридически въпроси, т.е. устен изпит, а мненията на други колеги са - изцяло формални въпроси - кой си, от къде си и т.н.
urumov
Нов потребител

Мнениеот helene » 12 Ное 2010, 12:55

Колеги, как е минал този път конкурсът за съдебни помощници в СГС? Аз не съм участвала и ми е интересно да разбера как е минал.
helene
Потребител

Мнениеот helene » 16 Ное 2010, 13:40

Хайде, де, колеги ! Няма ли някой от явилите се на този конкурс да сподели как е минал? Преди около 3 години конкурсът беше пълна пародия. Още ми е пред очите една колежка, която беше пътувала цяла нощ и когато излезна от "интервюто", сълзи напираха в очите й. Бяха я питали само и единствено от къде е....Чудя се дали за тези 3 години нещо се е променило?
helene
Потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити